Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Daewoo Nubira

4 Odpowiedzi, 5289 Wyświetleń

krist6000

2006-06-25, 08:29:02
Nowy użytkownik
Witam wszystkich. W Warszawie w autoryzowanym serwisie Daewoo sprawdzenie i napełnienie klimatyzacji kosztuje 150 złotych. Mam pytanie- co oni mogą sprawdzić za taką sumę. Klimę napełniałem w zeszłym roku w prywatnym serwisie i po nabiciu temperatura na wylocie była 6 stopni a teraz jest 13 stopni. Na moje pytanie czy będa sprawdzać ciśnienie i szczelność serwisant odpowiedział mi że wszystko pokaże komputer. Może dać sobie spokój i pojechać do prywatnego serwisu bo co prawda drożej ale może lepiej zrobią.Co o tym sądzicie?
  • Odpowiedz

krist6000

2006-06-25, 18:48:27
Nowy użytkownik
Czy ktoś zagląda czasem na te forum?
  • Odpowiedz

Klimek

2006-06-26, 17:53:38
Użytkownik
Witaj.. Sprawdza na komputerze pamiec bledow w sterowniku klimy i parametry klimy w tym wartosc wysokiego cisnienia (bo zdaje sie ten czujnik tylko masz) Nie podepna sie pod zlacza i nie sprawdza ilosci czynnika itp. Pozdro.
  • Odpowiedz

krist6000

2006-06-26, 19:42:50
Nowy użytkownik
Byłem dzisiaj i stwierdzili że wszystko jest w pożądku (ciśnienia itd.) brakowało jedynie 200ml gazu który uzupełnili. Diagnosta powiedział że taki ubytek po roku czasu jest normalny. Szczerze przyznam że działanie klimy jest taka sama jak przed nabiciem. Może trzeba było wymienić filtr odwadniający czy jak to się tam nazywa bo nigdy nie był wymieniany, no ale to chyba oni powinni stwierdzić. W każdym razie jestem niezadowolony bo pojechałem do serwisu po to żebym miał chłodno w samochodzie-a oni mi mówią że tak musi być bo cały układ klimatyzacji jest w porządku.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa