Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Temperatura powietrze wywiewanego

6 Odpowiedzi, 11583 Wyświetleń

nowy20

2008-06-03, 14:26:49
Nowy użytkownik
Jaka powinna być tempertura wywiewanego powietrza z klimatyzatora split. W instrukcji nic na ten temat nie ma a wydaje mi się, że wieje za ciepłym powietrzem - 16 stopni przy temperaturze w pomieszczeniu 25-26 stopni.
Klimatyzator Hyundai HACGS24HRCR 7kW, wskaźnik efektywności cieplnej 2,612.
  • Odpowiedz

glider33

2008-06-03, 15:25:37
Nowy użytkownik
Nie wiem jaka powinna byc tempretura w splicie, ale przypuszczam, ze podobna lub nawet nizsza jak w klimie przenosnej. U mnie na wywiewie (prznosny klimatyzator DESA) jest 9 stopni przy temp. 25 stopni wewnatrz pomieszczenia. Te 16 stopni to chyba faktycznie za duzo, ale lepiej zeby wypowiedzieli sie fachowcy, ktorzy montuja splity.

Glider33
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-03, 18:21:38
Moderator
miedzy 6-12 w zaleznosci od modelu(firma) i temperatury wewnetrznej
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-03, 20:46:25
Nowy użytkownik
Ja robie tak ze mierze temperaturę zasysania a wywiewu powinna być różnica 8-10 C a na zewnątrz do 5C tak jak w instrukcji
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-04, 07:06:22
Użytkownik
To zależy w jakiej odległości mierzysz temp od splita dobry serwisant powinien zmierzyć temp na najniższym biegu i wiedziec ile jest czynnika w układzie jeśli jest w okolicy 5 stopni to jest ok a jak dasz na najwyższym biegu to możesz miec nawet na minusie jeśli zmierzysz przy samym splicie.
  • Odpowiedz

adnim

2008-06-05, 08:03:12
Nowy użytkownik
CKIO napisał(a):To zależy w jakiej odległości mierzysz temp od splita dobry serwisant powinien zmierzyć temp na najniższym biegu i wiedziec ile jest czynnika w układzie jeśli jest w okolicy 5 stopni to jest ok a jak dasz na najwyższym biegu to możesz miec nawet na minusie jeśli zmierzysz przy samym splicie.
Coś mi sie wydaje , że temperatura na wylocie jest niższa im niższy jest bieg dmuchawy , przynajmniej tak jest u mnie , przecież im mniejszy bieg tym mniejsza ilość przechodzącego powietrza przez parownik a co za tym idzie niższa temp ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-05, 08:03:48 przez adnim.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa