Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[carrier] a02

6 Odpowiedzi, 7031 Wyświetleń

pawelkobus

2013-07-02, 15:55:25
Nowy użytkownik
Witam.
Mam dość spory problem dotyczy chłodnio-mroźni carrier modelu nie znam nie wiem gdzie odczytać, prawdopodobnie starła się etykieta. Wyświtla się błąd a02 jakiś presostat.
Bardzo proszę o wytłumaczenie o co chodzi z tym i jak mogę to w najtańszy sposób naprawić. Bus jest z 98 roku więc jest stary i nie ma po co za wiele do niego dokładać ( peugeot boxer). Chłodnia co jakiś czas się włącza i wyłącza. Zależy mi na tym gdyż potrzebuje go jeszcze na jakieś 8 miesięcy a chłodnia jest niezbędna.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mariofreezer

2013-07-02, 17:36:59
Użytkownik
sprawdz wentylator skraplacza
  • Odpowiedz

pawelkobus

2013-07-02, 17:43:39
Nowy użytkownik
co oznacza wentylator skraplacza? bo jeśli jest to ten u góry na ,,dachu'' to raz się włącza razy wyłącza i zaczyna mrugać czerwona dioda, wtedy mogę odczytać ten błąd. Lecz jeśli to nie to to gdzie jest ten wentylator?? A jeśli to jednak ten na dachu to jak mam go sprawdzić? Wentylator, który jest w chłodni tam gdzie mrozi włącza sie pierwszy przed tym na dachu.
  • Odpowiedz

maras954

2013-07-02, 20:00:39
Nowy użytkownik
zacznij od pozadnego umycia skraplacza.czyli tej "chlodnicy" za ktora znajduje sie wentylator. najlepiej jakis nieagresywny srodek myjacy prysnac na lamelki i zostawic na 10min a pozniej myjka tylko ostroznie zeby nie pokrzywic lamel.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-02, 20:05:26
Top użytkownik
pawelkobus-Zarabiasz na innych?-Daj j zarobić na sobie.To FORUM ponoć branżowe?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-03, 10:17:35
Moderator
pawelkobus napisał(a):Bardzo proszę o wytłumaczenie (...) jak mogę to w najtańszy sposób naprawić.

Najtaniej to na prawdę wezwać kogoś, kto się na tym zna. Ty nie masz nawet zielonego pojęcia o tym i możesz tylko powiększyć koszty naprawy. Niestety, ale to jest prawda.
Twój wóz - Twoje konie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa