Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kolega barbie pytał jak sprawdzić.

3 Odpowiedzi, 3411 Wyświetleń

klimatolog

2013-07-03, 18:30:15
Top użytkownik
Płytę zaworową tłokowej sprężarki.
barbie napisał/a:
a jak sprawdzisz luz zaworowy ? .
Zapewne jako doświadczony serwisant barbie wiesz że napełniając azotem układ z tłokową sprężarką po stronie niskiego ciśnienia celem sprawdzenia szczelności układu,azotem wypełnia się również strona wysokiego ciśnienia oddzielona z jednej strony głowicą sprężarki,która działa w tym przypadku jak zawór jednokierunkowy.Rozmawiamy o układzie ze sprawnym zaworem liniowym elektromagnetycznym.barbie jak sądzisz.Czy po próbie szczelności i upuszczeniu azotu w miejscu w którym go się napuściło cały azot wyemigruje z układu?Moim zdaniem nie.barbie pomyśl jak jednocześnie można sprawdzić stan płyty zaworowej i elektromagnetycznego zaworu liniowego.Zapewne z Twoją wiedzą nie jednokrotnie robiłeś próżnię i napełniałeś do instalacji zawierającej azot po stronie wysokiego ciśnienia,a póżniej byłeś trochę zaskoczony?Twój Guru w książce nie podaje ile procent ciśnienia może spaść pomiędzy stronami układu aby uznać płytę zaworową za sprawną.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2013-07-03, 18:39:01
Top użytkownik
Mentor .Moje pytanie to były jaja z Ciebie .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-04, 16:54:10
Top użytkownik
barbie napisał(a):Mentor .Moje pytanie to były jaja z Ciebie .
Swoje pytanie sceduj na forum motoryzacyjnym.Chciałeś dopalić ale Tobie inteligencja nie pozwoliła.Mniejszy lub większy luz w zaworach silników jest regulowany barbie.Niestety luz zaworów w sprężarkach chłodniczych tłokowych nie.W śrubowych tak.Kiedyś to może miałeś jaja.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa