Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Program doboru rekuperatora/rur

6 Odpowiedzi, 7753 Wyświetleń

gadget

2013-11-19, 18:56:07
Zaawansowany użytkownik
Witam

Poszukuję programu doboru rur i całej armatury ( kolanka , redukcje , anemostaty itp) oraz samego rekuperatora . Wentylacja nie zdarza mi się często i takim programem można by sprawdzić własne obliczenia . Poza tym łatwo by zrobić zamówienie do producenta rur. Co możecie polecić ? Na razie znalazłem nie osiągalny w necie program danfos-a Aircalc czy jest coś podobnego ? Skąd można ściągnąć program danfos ? Na ich stronie niema .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-11-19, 19:22:11
Top użytkownik
Zacznij o wyboru producenta.Potem telefon i wszystko dobiorą.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

cichy12

2013-11-20, 14:03:53
Nowy użytkownik
nie ma bo programy do projektowania sa drogie i trzeba je kupic nikt nie udostepni programu na ktorym sie zarabia
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-11-20, 20:12:54
Moderator
AutoCAD jest drogi, 3D Studio drogie, SolidWorks drogi... Jakoś wszystkie można łatwo ściągnąć.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

gadget

2013-11-20, 22:19:19
Zaawansowany użytkownik
Ależ to strzelanie z armaty do muchy ja potrzebuję coś prostego i szybkiego. AutoCAD jest zbyt skomplikowany pewnie jeszcze jakąś nakładkę na to trzeba by zdobyć a ja potrzebuje bardziej rozbudowany kalkulator. Myślałem że wzorem klimatyzacji tutaj też coś takiego się znajdzie.
  • Odpowiedz

cichy12

2013-11-21, 08:09:13
Nowy użytkownik
Shitashii napisał(a):AutoCAD jest drogi, 3D Studio drogie, SolidWorks drogi... Jakoś wszystkie można łatwo ściągnąć.
sciagnac mozesz wersje tral albo z torentow ale w drugiej opcji ktos moze sie zapytac o licencje i dlaczego używasz pirata w firmie i nalozyc kare taka ze kupil bys za to kilka jak nie kilkanascie takich programow legalnie
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa