Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Rozkład nawiewników (anemostat)

7 Odpowiedzi, 7722 Wyświetleń

nazwasmak12

2013-12-22, 21:50:27
Nowy użytkownik
Witam, piszę teoretyczną pracę przejściową i mam rozmieścić nawiewniki.
Robię anemostaty w suficie podwieszanym i teraz się zastanawiam - tyle wywiewów ile nawiewów - chyba nie ?
Planuje rozmieścić nawiewy równomiernie po suficie i zrobić jeden wywiew - tylko jaki (jedna kratka wywiewna)i gdzie go umiejscowić (na dole czy u góry)?
Dopiero zaczynam, chciałbym się tego wszystkiego nauczyć. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-12-23, 21:22:20
Moderator
Jakie pomieszczenie, jaka ilość powietrza,jaka zakładana prędkość, temperatura ... Masz już jakieś założenia?
Jeśli teoretycznie ma być, to nie ma znaczenia gdzie dasz nawiewniki - papier przyjmie wszystko, ale generalnie nawiewy i wyciągi w suficie. Ale to tak generalnie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-12-23, 22:14:28
Top użytkownik
nazwasmak12 napisał(a):Witam, piszę teoretyczną pracę przejściową i mam rozmieścić nawiewniki.
Robię anemostaty w suficie podwieszanym i teraz się zastanawiam - tyle wywiewów ile nawiewów - chyba nie ?
Planuje rozmieścić nawiewy równomiernie po suficie i zrobić jeden wywiew - tylko jaki (jedna kratka wywiewna)i gdzie go umiejscowić (na dole czy u góry)?
Dopiero zaczynam, chciałbym się tego wszystkiego nauczyć. Pozdrawiam
Proponuje się zapoznać do czego służą anemostaty.Mogą być regulowane ręcznie lub otwierane za pomocą silników krokowych pod wpływem odpowiednich czujników.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

nazwasmak12

2013-12-23, 22:50:47
Nowy użytkownik
Jadalnia w restauracji, 1035m3/h, prędkość - w komforcie 0,2 m/s , temperatura 24*C. Jeden wywiew obsłuży wszystkie nawiewy? Nie będzie przeciągu Smile ? Dla mnie jak narazie to sama teoria, stąd te dla Państwa bezsensowne pytania Smile
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-12-24, 22:27:04
Zaawansowany użytkownik
nazwasmak12 napisał(a):Jadalnia w restauracji, 1035m3/h, prędkość - w komforcie 0,2 m/s , temperatura 24*C. Jeden wywiew obsłuży wszystkie nawiewy? Nie będzie przeciągu Smile ? Dla mnie jak narazie to sama teoria, stąd te dla Państwa bezsensowne pytania Smile
Raczej nie licz na sensowne odpowiedzi przynajmniej na tym forum :lol:
  • Odpowiedz

adamem

2015-11-05, 14:48:29
Nowy użytkownik
A czy anemostaty różnych marek jakoś znacząco się od siebie różnią? I czy ich rodzaje mają na coś zauważalny wpływ? Mam w planach remont, nie chcę podawać szczegółów ale chodzi o jedno pomieszczenie 80m kw. pod działalność gospodarczą, póki co rozglądam się tu http://www.lindab.com/pl/pro/categories/Pages/SRP.aspx, żeby mieć mniej więcej rozeznanie w temacie. Chciałbym żeby pomieszczenie było dobrze wentylowane, bo będzie tam przebywać na codzień spora grupa ludzi.
  • Odpowiedz

Klimek Fra

2017-11-13, 10:42:41
Nowy użytkownik
Ostatnio współpracowałem z jedną z firm w Krakowie i byli bardzo pomocni. Widze że mają też [reklama] . Może warto ich coś podpytać w takich sprawach. W końcu oni powinni się znać na tym.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa