Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura...

15 Odpowiedzi, 12383 Wyświetleń

Michał2008

2008-06-17, 13:27:41
Nowy użytkownik
Ze względu, że to mój pierwszy post na forum....wypada się przywitać..co niniejszym czynię; WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!
Kolega doradził mi, żeby zapytać użytkowników jakiegoś portalu internetowego, doradzić się w wyborze klimatyzacji, z tego co wiem opinia internetowa jest bardzo precyzyjna, pomocna, doświadczona i co najważniejsze chyba obiektywna...nie ma nachalnych sprzedawców i na spokojnie można wymienić swoje poglądy, zapytać i otrzymać odpowiedź...no to jeżeli chodzi o wstęp a teraz przejdźmy do meritum...Potrzebuję porady dotyczącej klimatyzacji firmy Samsung, dokładniej tej linii; http://www.condesa.pl/?path=2_4_28
Wkleiłem ten link, ze względu na to, że biuro mam w Warszawie, sprzedawca również prowadzi swą działalność w stolicy, więc miałbym ułatwiony dostęp do oględzin, ewentualnej gwarancji i myślę, że jakiś rabat przy zakupie na miejscu i na dużą kwotę by się znalazł...a może już ktoś kupował w tym sklepie...albo używa tego modelu klimy. Proszę o pomoc...dodam tylko, że nie śpieszy mi się z wyborem, więc proszę o przemyślane porady...zresztą zdaje się na forumowiczów...
Pozdrawiam i z góry dziękuję....
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-17, 17:18:44
Użytkownik
lepiej dolozyc pare groszy i kupic daikina, jak maz biuro to pewnie na okraglo sprzet bedzie chodzil a jezeli to Twoje biuro to nie ma co oszczedzac, jaki masz koszt montazu i przy jakiej dlugosci lini? ciekawi mnie ile konkurencja bierze w warszawie
  • Odpowiedz

sedt

2008-06-17, 17:40:36
Nowy użytkownik
Witam,

Ta firma o której mówisz montowała mi miesiąc temu klimatyzator w mieszkaniu. Wybrałem klimatyzator Samsunga z tej najnowszej linii wzorniczej MB. Sprawdza się całkiem przyzwoicie, cichy, ma dużo opcji - ogólnie jestem bardzo zadowolony. A co do firmy to jak najbardziej wszystko ok - najpierw przyjechali doradzili i dobrali urządzenie a później w umówionym dniu zamontowali. Także możesz się do nich zgłosić - wszystko OK.
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-17, 17:58:27
Nowy użytkownik
Maro196 sprzęt będzie chodził na okrągło...biuro będzie moje...chodzi dokładniej o biuro nieruchomości, działające na zasadach franczyzy...koszt montażu mam dość duży...nie chciałbym tutaj ujawniać kwot, ale szacowany do kilkunastu tyś zł....no ale lepiej oszczędzić...wiadoma rzecz ;p...

PS. a może z oferty condesy byś coś doradził zakup jakiegoś sprzętu ?

Sedt Czyli ogólnie jesteś zadowolony z usług tej firmy ? Nie było żadnych opóźnień, nie przyjemnych zbiegów okoliczności czy innych nie miłych sytuacji...samsung rówież się sprawdził i sprawdza mam nadzieje do tej pory ?
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-17, 18:17:52
Nowy użytkownik
maro dzięki za PW ale nie skorzystam ;p
  • Odpowiedz

sedt

2008-06-18, 10:15:24
Nowy użytkownik
Co do firmy to wszystko OK. Sprawdzałem wiele firm w Wawie (w jednej nawet zostałem wyzwany od debili bo się wypytywałem na czym polega montaż) pod względem ceny i oni nie byli najtańsi ale nie byli też tymi najdroższymi. Ale myślę że musisz się z nimi skontaktować i Ci coś doradzą.
  • Odpowiedz

gadget

2008-06-18, 15:00:35
Zaawansowany użytkownik
Dai*** do 10kw nie rozni sie niczym od szajsunga amoze nawet szajsung jest lepszy .
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-18, 15:17:45
Użytkownik
hehe to czemu samsung kosztuje polowe tego co daikin?
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-18, 15:37:34
Nowy użytkownik
Panowie spokojnie Smile
A co powiecie na temat ; http://www.condesa.pl/?path=2_4_10&view=197&page=1
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-18, 16:51:27
Użytkownik
a do jak duzego pomieszczenia potrzebujesz klime? w podobnej cenie mozesz fajnego LG kupic i to 3,5 kW lub dolozyc i kupic cos z inverterem jezeli myslisz o oszczednosciach pradu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-18, 16:52:01 przez maro196.)
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-24, 16:09:56
Nowy użytkownik
potrzebuje do pomieszczenia 30m2
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-24, 18:41:16
Użytkownik
to ja radze 3,5 kW
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-25, 07:35:46
Użytkownik
Witam a za ile jest wogóle ten samsung bo może miałbym dla ciebie coś taniszego ale nie znaczy że gorszego ja pracuje na mitsubishi electric, fujitsu, mdv, panasonic
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-25, 22:10:01
Nowy użytkownik
Koledzy, co wy.
Tak do człowieka. Pierwsze, co trzeba przeprowadzić wywiad z człowiekiem i wypełnić tabele ile mocy ukrytej ile mocy zainstalowanej ile tego wszystkiego a potem, jaka moc i długość instalacji i później cena
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-25, 22:13:45
Nowy użytkownik
Jesteśmy z Wrocławia ale jak pytania to proszę o email na adres arotronic@wp.pl jak będzie czasu trochę to odpiszemy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa