Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[ Carrier Xarios 200], sterownik kabinowy nic nie wyświetla

4 Odpowiedzi, 7278 Wyświetleń

boner

2014-06-17, 19:54:47
Nowy użytkownik
Witam, a wiec panowie mam taki śmieszny problem bo klima na samochodzie znaczy na pace chodzi wszystko działa, chłodzi bez problemów, ale ... sterownik w kabinie nie świeci nic nie wyświetla ani temperatury ani diody nie migają. Sprawdziłem w kablu dochodzi 5V, przyciski działają ON, OFF, SET itd. tylko nie widze co przestawiam bo wyświetlacz nie świeci. Rozebrałem go, wizualnie wygląda ok nie ma nic przepalonego ani uszkodzeń mechanicznych. A sprawdziłem jeszcze ustawienie jasności wyświetlacza - nie ma reakcji. Czy powinienem poszukać nowego sterownika ?
  • Odpowiedz

mggriso

2014-06-21, 09:29:03
Nowy użytkownik
Witam. Sterownik do wymiany
  • Odpowiedz

wenon

2014-06-23, 07:41:51
Moderator
do sprawdzenia kabel między sterownikiem kabinowym a płytą micro.
sterowniki żadko padają nie daj sie naciągnąć.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

polder300

2014-08-06, 00:03:48
Nowy użytkownik
Witam.Podłączę się z pytaniem z podobnym problemem żeby nie zakładać nowego tematu.Agregat to Xarios 500 rok prod 2011.W czasie pracy agregatu wyświetlacz kabinowy samoczynnie gaśnie i wyłącza się agregat.Panel jest ciemny nie reaguje na przyciski.Wymiana panela na drugi ,bez zmian.Wymiana kabla od panela do płyty,bez zmian.Prąd po włączeniu kluczyka na przewodzie ignition jest i dochodzi do płyty.Co ciekawe że po podłączeniu na zasilanie 380 volt agregat normalnie pracuje i działają wszystkie funkcje na panelu.Sprawdzony jest taż prąd z akumulatora do bezpiecznika 50 A przy kasecie.Jest 12 volt.To zjawisko występuje po kilku godzinach jazdy nieraz po kilku dniach.Czy może przyczyną być uszkodzenie płyty głównej?Może ktoś doradzi bo mnie już skończyły się pomysły
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa