Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaka droga?

5 Odpowiedzi, 10129 Wyświetleń

maras954

2013-05-28, 20:03:08
Nowy użytkownik
witam,
mam na imie marek i z gory chcialbym przeprosic jesli temat znajduje sie w zly dziale(prosze o przesuniecie jesli tak).
mam 27 lat z zawodu jestem technikiem elektykiem ale od ok 3 lat pracuje za granica jako mechanik agregatow chlodniczych w dosc duzej firmie transportowej(320 pojazdow z min. eurofrigo, hubbardami carrierami i tk, od malych viento az po vectory).

moj problem polega na dosc nietypowej sytuacji rodzinnej mianowicie za jakies 5-6 lat bede musial wrocic do Polski.
problem jest nie do przeskoczenia i to napewno sie wydarzy chociaz nie bardzo chce. kilka tygodni temu otrzymalem propozycje pracy w carrier transicold southern w okolicach bristolu w anglii(instalacje naprawa i serwis agregatow tylko w transporcie). chcialbym sie dowiedziec od Panstwa jak wyglada zapotrzebowanie rynku na mechanikow agregatow w transporcie w polsce na chwile obecna? czy doradzilibyscie pojscie w inny kierunku jak klimatyzacje czy chlodnictwo przemyslowe(chociaz nie mam w tym zadnego doswiadczenia). lekkka zmiana kursu z transportowki na wyzej wymienione mnie nie przeraza, chociaz nie ukrywam ze chcialbym pozostac w transporcie i moze w przyszlosci otworzyc firme specjalizujaca sie w carrierach i TK w woj kuj-pomorskim.nie twirdze ze nie mozna byc specjalistawe wszystkich tych dziedzinach ale czy skupienie sie tylko na transporcie nie bedzie bledem. bede wdzieczny za kazda opinie.dzieki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-28, 20:07:14 przez maras954.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-06-05, 21:01:44
Top użytkownik
Zasada chłodnictwa się nie zmienia.Bądż elastycznym?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

sikorek80

2014-06-25, 19:32:26
Nowy użytkownik
cześć maras954

wracaj chłopie do kraju bo tu brakuje agregaciazy.
roboty jest co niemiara.
sam od początku tego roku pracuje w petitforestier i roboty nie do przerobienia.
a tak przy okazji masz może kody do eurofrigo bądź znasz ich znaczenie?
pozdro
  • Odpowiedz

maras954

2014-06-27, 19:41:01
Nowy użytkownik
czesc, dzieki za odpowiedz. przeslij mi adres mail-owy to podrzuce Ci manuala w pdf.pozdrawiam
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-06-28, 14:55:33
Użytkownik
maras954 napisał(a):czesc, dzieki za odpowiedz. przeslij mi adres mail-owy to podrzuce Ci manuala w pdf.pozdrawiam
Kolego wracaj, poprę kolegę sikorek80. Na twoim terenie liczącą się firmą jest tylko Frigipol w Gdańsku, więc z twoim doświadczeniem nie narzekałbyś na brak zajęcia.Muszę powiedzieć że sporo klientów z nad morza przyjeżdża do nas (WARSZAWA)by naprawiać agregaty. Pracujemy też dla Petiti i potwierdzam pracy nie brakuje a fachowców tak.
Autoryzowany Partner CARRIER
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-06-29, 05:45:40 przez FRIGOTECH.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa