Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Projekt budynku

6 Odpowiedzi, 4549 Wyświetleń

LukaszMessi24

2015-03-24, 13:06:51
Nowy użytkownik
Witam,
Nie siedzę ani trochę w temacie chłodnictwa, a dostałem taki projekt i muszę go wykonać. Projekt polega na zaprojektowaniu części chłodniczej 10-piętrowego budynku. Opisaniu jego automatyki i opowiedzeniu o niej, a na koniec przedstawieniu z pracy.
O szczegółach mógłbym porozmawiać na priv. Najlepiej facebook, gadu-gadu. Początkowo mogę podać mejla, który brzmi: gwara9@wp.pl.
Z góry dziękuję jakby ktoś się zgłosił i pomógł mi w tym projekcie. Jak dobrać sprężarkę, skraplacz, parownik, urządzenia pomocnicze, jak to zautomatyzować i jak umieścić w 10-piętrowym budynku i dlaczego tak.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, Łukasz.
  • Odpowiedz

Linde

2015-03-24, 17:13:28
Nowy użytkownik
Ile m2 ma powierzchnia do schlodzenia?
  • Odpowiedz

LukaszMessi24

2015-03-25, 18:28:45
Nowy użytkownik
1000 metrów kwadratowych
  • Odpowiedz

Linde

2015-03-26, 11:25:54
Nowy użytkownik
Tu proszę Pana za bardzo nie ma co pomagać, 1000m2 na 10 piętrach nię po prostu nie zgadza, ale gdyby to była tylko część do zklimatyzowania, to cena za projekt będzie zamknięta w paru tysiącach. Jeżeli jest to 1000m2/piętro to mówimy o cenach czterocyfrowych zaczynających się powyżej 5 z przodu Wink Także wątpię, by ktoś tu chciał "pomóc"... Ale wykonać taki projekt możemy Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-03-28, 10:28:57
Moderator
Czy chłodzenie ma być na bezpośrednim odparowaniu, na wodzie lodowej czy z wentylacją ?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Amfan

2015-03-28, 12:12:48
Top użytkownik
Jeśli nie siedzisz w tym to poszukaj kogoś co się na tym zna i zleć to fachowcom.Jestem przerażony takim podejściem, do takiego projektowania potrzebna jest wiedza i kilku/nasto letnie doświadczenie.Nie bardzo wiem jak to sobie wyobrażasz , że ktoś na forum będzie Ci podpowiadał co masz napisać w projekcie.I kto się pod tym podpisze jako projektant i osoba sprawdzająca.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa