Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fried ice cream machine.Patelnia do lodów. Pomocy ???

9 Odpowiedzi, 10395 Wyświetleń

Kamo

2015-05-05, 20:46:48
Nowy użytkownik
http://youtu.be/P3eiLcvivKo Chce zrobic takie urządzenie moze ktoś sie spotkał i coś podpowie.. Najbardziej głowi mnie parownik a bardziej odbiór chłodu rak by nie zalewało sprężarki.. Jak dobrać to mocą. Blacha będzie miała 40 cm średnicy.. Wężownice chce zwinąć z rurki 10. Chce zrobic to na kapilarze.. Pytanie czy na 404a,czy 134a.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
  • Odpowiedz

Kamo

2015-05-06, 05:35:39
Nowy użytkownik
Nikt nic nie wie ??? Tylko chinczyki :/
  • Odpowiedz

frost-ch

2015-05-09, 19:29:49
Zaawansowany użytkownik
Kamo napisał(a):Nikt nic nie wie ??? Tylko chinczyki :/
zdecydowanie 404 ta patelnia wygląda że jest zrobiona z kwasówki a więc raczej płaszcz a nie rurka temp odp -10 -15 st C zależy od masy i szybkości lodziarza moc ???? myślę że około 500W wymiennik regeneracyjny powinien załatwić problem zalewania sprężarki , a poza tym ciekawa rzecz Cool
  • Odpowiedz

miezala5

2015-05-10, 09:18:32
Top użytkownik
Ale na filmie widać pod patelnią odznaczający się ślimakowo zwiniety z rurki parownik?
  • Odpowiedz

Kamo

2015-05-10, 15:02:04
Nowy użytkownik
Panowie właśnie ukończyłem projekt Smile wężownicą ślimakowa.. To już sie dowiedziałem zaraz po napisaniu posta.. Temp. Odparowania odziwo -43 na 404a... Pięknie mrozi.. Reszta niech zostanie moja słodka tajemnica.. Ponieważ to prototyp.. Pan który to zamawiał powiedział ze są tylko takie 2 w Polsce. Temat uważam za zamknięty.
  • Odpowiedz

mg

2015-05-10, 21:13:31
Top użytkownik
Lubię takie ,,wyzwania", życzę powodzenia.
  • Odpowiedz

Kamo

2015-05-11, 18:44:05
Nowy użytkownik
Ja uwielbiam takie wyzwania???? dzięki mg wszystko sie udało dzisiaj panowie przyjechali po urządzenie i robiliśmy zawijańce są extra. ???? powiedzieli ze to pierwsze urządzenie skonstruowane w Polsce i jeszcze jedno jest w Warszawie ale ściągnięte z Chin.. Najważniejsze ze "chula" pozdrawiam
  • Odpowiedz

Anna S

2015-09-29, 19:14:44
Nowy użytkownik
Witam,

jestem bardzo zainteresowana kupnem takich maszyn? Czy robi je Pan na zamówienie?? Pozdrawiam i czekam na odp!
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-02-26, 09:25:34
Top użytkownik
Anna S napisał(a):Witam,

jestem bardzo zainteresowana kupnem takich maszyn? Czy robi je Pan na zamówienie?? Pozdrawiam i czekam na odp!
Pewnie i zrobił do domowego użytku przecież nie do sprzedaży bo to z 1 mln będzie kosztowało z wdrożeniem do produkcji . Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

Pokaż jak ci wyszła Smile
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa