Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Carrier Zephyr 30s wyłącza się potrzebny fachowiec

4 Odpowiedzi, 6198 Wyświetleń

paweloli007

2015-06-23, 17:46:20
Nowy użytkownik
Witam. Posiadam chłodnię jak wyżej która pracuje u mnie wyłącznie podłączona do sieci 230v praktycznie bez przerwy przez cały rok. Około rok temu uszkodzeniu uległ kondensator odpowiadający za start silnika napędzającego sprężarkę. Wymieniłem go na nowy zamiennik o tych samych parametrach i aż do niedawna wszystko było jak należy. Od jakiegoś czasu chłodnia nieregularnie potrafi się sama wyłączyć wyświetlając błąd A03 czyli zabezpieczenie nad prądowe silnika elektrycznego. Po zresetowaniu tego zabezpieczenia chłodnia normalnie odpala i chodzi znów przez jakiś czas. Czasami trzeba ją zresetować raz na tydzień a czasami dwa razy na dzień nie ma reguły. Zauważyłem że zazwyczaj błąd ten wyrzuca kiedy w agregacie włącza się tryb odszraniania i zaraz po nim agregat chce zacząć schładzanie do zadanej temperatury. Zastanawiam się, czy winny nie jest wymieniony przeze mnie kondensator bo nie jestem przekonany co do jego jakości i trwałości... z grubsza przejrzałem wszelakie wtyczki itp i wszystko wygląda ok tym bardziej że chłodnia stoi w suchym garażu i nie jest narażona na warunki atmosferyczne. Macie jakieś pomysły?? Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-08-24, 20:33:16 przez paweloli007.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2015-06-23, 19:14:16
Moderator
Zmierz pobor pradu i napisz jaki jest wynik, porownaj z pradem wyłacznika silnikowego i z tabliczka znamionowa.
  • Odpowiedz

paweloli007

2015-08-24, 19:57:07
Nowy użytkownik
Panowie czy znacie kogoś godnego polecenia z okolic Gdańska co by miał pojecie o takim agregacie ??Dodam że chłodnia jest zdjęta z auta wiec musiał by przyjechać na miejsce. Niestety teraz silnik nie chce ruszyć już w ogóle, obawiam się że to w nim tkwi problem bo wydaje mi się że się za mocno sie grzał.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-08-24, 20:34:50 przez paweloli007.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-09-10, 00:36:06
Moderator
Może lepszy byłby silnik trójfazowy? - mniej prądu na fazę. Załącz jakieś zdjęcia.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa