Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

drugi agregat nie załącza

4 Odpowiedzi, 4251 Wyświetleń

Qba

2008-07-29, 15:36:33
Zaawansowany użytkownik
komora chłodnicza do testowania jakichś urządzeń,schładzana jest do temp 2*C,gdy osiągnie tą temperaturę wyłącza się mniejszy agregat i automatycznie załącza się większy który obniża temp do -20*C
-co może być przyczyną ,bo drugi się nie włącza?-oczywiście chodzą na r404
mało tego facet mówi że nie mają żadnej dokumentacji!
-jeszcze tam nie byłem ale może coś podpowiecie gdzie szukać
  • Odpowiedz

byniom

2008-07-29, 15:57:09
Moderator
Jeżeli to nie wina sterownika a agregaty nie są na tym samym obwodzie to sprawdź bo może był wyciek i trzyma presostat niskiego ciśnienia.Lub coś się dzieje ze sterownikiem . Więcej danych powinieneśpodać bo tak to będzie trudno nam ci pomóc , ani ja ani koledzy wróżkami nie są Big Grin .Podłączałeś manometry do tego obwodu ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Artic

2008-07-29, 16:47:00
Zaawansowany użytkownik
Qba pojedz i popartz i powiedz więcej dla mnie to coś z układem sterowania jest.

Sprawdz presy, olejaki(jak są) termiki, bezpieczniki, sterownik, elektro zawór czy włącza. Jeśli wszystko w porządku to nie ma freonu i press LP trzyma.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

Qba

2008-07-29, 18:36:03
Zaawansowany użytkownik
Aha i jeszcze coś-wcześniej ten mniejszy włączał się i wyłączał więc kazałem im dobrze przeczyścić skraplacz-zadzwonili że pomogło i obniża do 2*,ale z kolei ten duży nie chodzi. Pisze to bo może mieć znaczenie-może przez taką przerywaną pracę wywaliło coś w zasilaniu? Najgorzej że nie mają dokumentacji! Ale będę szukać
Dzięki
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa