Witam Panowie. Ostatnio nawiązałem kontakt z niemiecką firmą działającą w naszej branży, po naszym montażu w niemcownii ich szef chce nam zlecać montaze. Poprosił mnie o podanie przybliżonego cennika, wiadomo że każdy montaż jest inny, ale może ktoś z Was miał styczność z tym rynkiem i mógł by mi pomóc żeby nie przegiac z ceną ale też nie robić jak biały murzyn (mimo że i tak zarabiało by się lepiej niż na naszym zniszczonym rynku) Chodziło by ile wołać np. za splita tzw. strzał przez ścianę, ile za Multi i vrv od punktu i jak z przeglądami. Tak przy okazji to Niemcy mają się za takich Eko i w ogóle, a byłem świadkiem scen które mi się nie mieszczą w głowie, np wywalanie 10 kg czynnika w kosmos.... już nie wspomnę o jakości montażu. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Ceny uslug na rynku niemieckim.
3 Odpowiedzi, 2822 WyświetleńUżytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Z czynnikiem raczej nie będzie problemu, bo niemiec mi go dostarczy, rury skropliny itp. mogę kupować u nas.Co do papierologii to certyfikat F-gaz mam więc też nie mogą się do mnie przyczepić że pracuję tam z czynnikami. Jedynie nie mam odpowiednika naszego SEP, ale mam już firmę która będzie to ogarniać za nas. Czy jest coś o czym jeszcze muszę pamiętać?