Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zegarek na co dzień i do pracy w trudnych warunkach

10 Odpowiedzi, 8301 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

klarkson

2016-05-19, 09:19:06
Banned
Szukam zegarka na rękę. Wykorzystywany będzie do pracy na co dzień - ale moja praca czasami wiąże się z trudnymi warunkami: przenoszenie, dźwiganie, różne warunki atmosferyczne itd.
Zależy mi na zegarku na stalowej bransolecie, bo z doświadczenia wiem, że są one bardziej wytrzymałe. Budżet? Tak do 700-800 zł. Jakieś typy? Do tej pory miałem jedynie Casio.

DawidW

2016-05-19, 11:05:24
Użytkownik
Suunto Ambit 2 Sapphire - używkę kupisz do 800zł z gwarancją

coolmaker1

2016-05-19, 11:30:59
Zaawansowany użytkownik
Witam. Na baterie to ....nie zegarek.

januszk

2016-05-19, 11:53:05
Użytkownik
Ja bym stawiał na jakiegoś szwajcarskiego klasyka. Certinę albo Tissota. Obie marki mają kilka tańszych modeli. Osobiście bardziej podobają mi się zegarki Certiny.Trochę droższy niż założony budżet ale będzie pasował do wszystkiego.

Dodam,że w tej cenie kupowałbym jedynie zegarek na mechanizmie kwarcowym. Niby można dorwać automat ale będzie on kiepsko wykonany. Dobre automaty to przedział cenowy od 1500 zl w górę....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-20, 09:08:50 przez januszk.)

Ronaldo

2016-07-05, 04:58:16
Nowy użytkownik
Mi też w pracy zdarza się uderzyć gdzieś zegarkiem. Materiał z którego są zrobione Casio G-Shock, są zrobione z trwałego materiału ... to nie jest zwykły plastik/guma. Wychodzę z założenia, że lepiej jest kupić kilka razy tańszy zegarek niż raz drogi stalowy. Trudno będzie Tobie znaleźć stalowy zegarek, który przetrwa w trudnych warunkach i będzie kosztować do 800 zł.
Ronaldo

Fujitsu Szczecin

2016-07-05, 05:56:04
Top użytkownik
Ronaldo napisał(a):Mi też w pracy zdarza się uderzyć gdzieś zegarkiem. Materiał z którego są zrobione Casio G-Shock, są zrobione z trwałego materiału ... to nie jest zwykły plastik/guma. Wychodzę z założenia, że lepiej jest kupić kilka razy tańszy zegarek niż raz drogi stalowy. Trudno będzie Tobie znaleźć stalowy zegarek, który ptrzetrwa w trudnych warunkach i będzie kosztować do 800 zł.
Witam

Ja znowu uważam odwrotnie, metal i trochę plastiku do oslony narażonych elementow. Metalowe Casio sa bardziej ,,eleganckie" na codzien i równie wytrzymałe co standardowe w plastikowo gumowych obudowach. Mam 8mio letnie Casio z serii MT-G, podstawowy model z solarem i ,,atomowym zegarem", stoper. Odradzam bajery typu termometr, kompas itp. ponieważ podnoszą koszt zakupu a są nieuzyteczne. Zegarek ma wskazywac godzinę.

[Obrazek: O4GQ2nX6pB_7smqfajtt4JptJ1KPS_KyVUVtcem8...20-h569-no]

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-06, 05:36:52 przez Stefanbud.)

Bolas

2016-07-05, 19:43:05
Zaawansowany użytkownik
Casio to kicha kup sobie DEVONa https://www.youtube.com/watch?v=-zr_BsQa-D0 Big Grin

Szymon507

2016-08-18, 11:07:23
Nowy użytkownik
Casio to dobra firma. Używam Timexa i też działa poprawnie.

Bolas

2016-08-18, 18:38:38
Zaawansowany użytkownik
Kupiłem żonie Casio i miała go 3miesiące. Kosztował całe 200zł okazało się że zepsuła się jakaś część którą trzeba sprowadzić z Jap po 24dniach dostała zegarek naprawiony - ja tylko pytam ile kosztowała przesyłka tej części z Jap i naprawa tego zegarka Big Grin
Ja zegarek stosuje tylko na wyjścia do pracy mam w komórce i tak ktoś dzwoni co 30min.

kroms

2017-01-26, 11:25:56
Banned
Panowie a jakie macie zdanie na temat zegarkow od firmy Ingersoll oraz Seiko? Mianowicie mam jeden zegarek Casio g shock i faktycznie jest bardzo dobry. Przydaje mi się na jakies ekstremalne sytuacje. Jednak sami wicie jak wygląda. No zbyt elegancki to on nie jest. Tak wiec chciałbym sobie kupic cos porządnego ale coś czego nie wstydziłbym się nałożyć do firmy. Spodobały mi się zegarki INgersoll, ale jednak bardziej przychylam się do Seiko z racji tego,że są tańsze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-01-31, 05:24:46 przez kroms.)

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa