Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Certyfikat dla przedsiębiorcy

9 Odpowiedzi, 14633 Wyświetleń

jurny_drwal

2017-11-19, 21:03:11
Użytkownik
Witam,
Czy prowadząc jednoosobową działalność zajmującą się klimatyzacją potrzebuje certyfikat dla przedsiębiorcy czy wystarczy mój imienny?

Prosiłbym o konkretne odpowiedzi, dyskusja na temat nowego sposobu wyłudzania naszych pieniędzy mnie nie interesuje Smile
  • Odpowiedz

F_inz

2017-11-19, 22:40:39
Nowy użytkownik
Tak, potrzebujesz certyfikat dla firmy jako podmiot gospodarczy.

http://www.udt.gov.pl/index.php?option=c...temid=1544
  • Odpowiedz

MarioO

2017-11-20, 07:36:52
Zaawansowany użytkownik
I tu w punkcie 5 http://www.udt.gov.pl/index.php?option=c...aqnoanchor
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-11-20, 08:07:05
Top użytkownik
jurny_drwal napisał(a):Witam,
Czy prowadząc jednoosobową działalność zajmującą się klimatyzacją potrzebuje certyfikat dla przedsiębiorcy czy wystarczy mój imienny?

Prosiłbym o konkretne odpowiedzi, dyskusja na temat nowego sposobu wyłudzania naszych pieniędzy mnie nie interesuje Smile
Jeśli serwisujesz, montujesz i wystawiasz faktury za montaże i serwis to musisz mieć .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

MarioO

2017-11-20, 08:09:37
Zaawansowany użytkownik
punkt 12 jest ciekawy.
  • Odpowiedz

jurny_drwal

2017-11-20, 08:47:41
Użytkownik
Dzięki.
  • Odpowiedz

Patrykk

2018-01-16, 13:24:10
Użytkownik
znów się pozmieniały warunki przyznania certyfikatu przedsiębiorcy, dziś dzwoniłem do UDT od 23 grudnia te zmiany obowiązują. certyfikaty ( te bezterminowe Big Grin ) wydane przed 22 grudnia 2017 też należy wymienić na nowe Big Grin oczywiście nie za darmo tylko 50 złoty za sztukę
  • Odpowiedz

rabix

2018-01-17, 11:40:24
Użytkownik
Patrykk napisał(a):znów się pozmieniały warunki przyznania certyfikatu przedsiębiorcy, dziś dzwoniłem do UDT od 23 grudnia te zmiany obowiązują. certyfikaty ( te bezterminowe Big Grin ) wydane przed 22 grudnia 2017 też należy wymienić na nowe Big Grin oczywiście nie za darmo tylko 50 złoty za sztukę

Ktoś coś może więcej powiedzieć w kwestii wymiany certyfikatów, dokładnie z czego to wynika itp.?
  • Odpowiedz

MarioO

2018-01-17, 14:00:40
Zaawansowany użytkownik
Ze strony UDT zrozumiałem że w związki z nowelą z 12 lipca 2017 są wydawane nowe certyfikaty ale nigdzie nie pisze o obowiązku wymiany starych na nowe .
Jest napisane że "...certyfikaty wydane przed zmianą ustawy o substancjach zubożających warstwę ozonową oraz o niektórych fluorowanych gazach cieplarnianych uprawniają również do wykonywania napraw i likwidacji urządzeń objętych zakresem certyfikatu."
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa