Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ceny

9 Odpowiedzi, 6669 Wyświetleń

obser

2016-07-07, 10:03:54
Top użytkownik
Tak dla Kolegów podrzucam ceny konkurencji u mnie i się zastanawiam co robić? Macie podobne ceny?

-29,99 zł zamiast 60 zł za napełnienie klimatyzacji do 100 g z odgrzybianiem i wymianą filtra,
-39,99 zł zamiast 90 zł za napełnienie klimatyzacji do 300 g z odgrzybianiem i wymianą filtra,
-68,99 zł zamiast 150 zł za napełnienie klimatyzacji do pełna z odgrzybianiem i wymianą filtra,
-79,99 zł zamiast 250 zł za napełnienie klimatyzacji do pełna z odgrzybianiem, wymianą filtra, diagnostyką komputerową i usuwaniem błędów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-07, 10:05:05 przez obser.)
  • Odpowiedz

Whisky

2016-07-07, 10:16:51
Top użytkownik
Podjedź swoim wozem zrób serwis i miej nadzieje że bez paragonu. Zadzwoń do urzędu skarbowego Big Grin Tak na poważnie to ja kasuję więcej. Serwis klimatyzacji do 200g z całym cyklem 100zł (jak jest mniej to pech) do tego diagnostyka czy układ działa prawidłowo. Ozonowanie dodatkowo 30zł i filtr dodatkowo ale gratis wymiana. Ceny oczywiście Brutto. W sumie to nikt się nie skarży o ceny (prawie takie same jak u konkurencji) ale zawsze rozmawiam z klientem o nowej ustawie, koszta posiadania biura drogich tonerów do Brothera itd. itp....
  • Odpowiedz

obser

2016-07-07, 10:32:52
Top użytkownik
Ja biorę 200 za pełny serwis freonowy z 20 min próżnią,ultradźwięki Ereecom 2 maszyny 15 minut. Jak ultradźwięki nie pomogą,to grats poprawka ozonem 30-40 minut 14 g/h. Filtr Klient ma , albo płaci wymiana raczej gratis (są wyjątki). Wyrobiłem już sobie sporą pulę stałych Klientów, którzy też naganiają następnych. Tych cen to ja nie rozumiem, skąd oni mają czynnik, olej, kto im robi serwis maszyny itp. Sobie prowadzę ewidencję czynnika i wychodzi mi do 10 kg z 12 kg butli. Reszta to chyba "gazy nieskondensowane", próby.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2016-07-07, 12:01:34
Top użytkownik
U mnie to wygląda tak:
Serwis-100
Czynnik 100g 10 ż
Odgrzybianie 60
Wymiana podzespołów-sprężarka,skraplacz,rurki w zalezności od czasochłonności.
No i mam juz ponad 300 aut w tym roku
Ozonator mam 4000 mg/h
  • Odpowiedz

obser

2016-07-07, 12:23:05
Top użytkownik
No to na dosłownie tym samym poziomie,freon tak samo biorę,a dezynfekcja też 60 ozon,tylko ultradźwięki 100,no ale te 40 idzie na płyn.I jak Klient robi komplet,to nie doliczam za freon, a jak tylko układ to też 10 zł za setkę. Ale zacząłem tą dyskusję jakim cudem mogą takimi cenami jechać. Ni jak mi to nie wychodzi z kalkulacji. Jak liczniki na maszynie przejadą swoje, to ona powię dość i trzeba robić serwis, chyba że robią tylko serwis komputerowy,bo ja wymieniam filtr na Parkera,co jakiś czas porty i to też Parker,bo z innymi kłopot,a taka złączka to 165 zł/szt. Dobrze że ozonator miałem polski, bo za 1200 zł wymienili mi tylko tą główną część, a nie 4500 za nowy. Azot, nitogen i inne duperele, to ile aut muszę po ich cenach zrobić ,żeby cofnąć koszty. Trochę mnie tym dołują,bo są niedaleko,jeszcze się reklamują i odpalają dolę Gruponowi za każdego Klienta.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2016-07-07, 14:26:07
Top użytkownik
Przyjdzie czas że zaczną robić w portki.Dostali automaty z urzędu Pracy a nie wiedzą jeszcze ile kosztuje serwis.Ja sie cieszę że tacy są bo mam duzo poprawek po nabijaczach i wtedy idą konkretne pieniądze.Chwała im.A jak jeszcze dobierze się do nich UDT lub ochrona srodowiska to dopiero nbędzie płacz.
  • Odpowiedz

obser

2016-07-07, 14:52:56
Top użytkownik
Tylko jakoś UDT,ani tym bardziej WIOŚ się nie dobiera i nie wierzę że się dobierze. Praktycznie każda działalnolność powinna płacić za środowisko,za każdy litr paliwa,opału,prądu.Płaci od lat 5% firm i jakoś nie mogą tego ogarnąć. Są to nie duże pieniądze,mnóstwo papierologii i nikomu po prostu się nie chce,a nie słyszałem jeszcze od nikogo żeby miał kontrolę.UDT nie może wyrobić się ze swoimi pilnymi działaniami np.windy w autach,są odległe terminy,Policja trzepie i Inspekcja,a na homologację u nas się czeka nawet 2 miesiące za terminem.To gdzie im jeszcze klimatyzacja w głowie,no chyba,że podkablować.
  • Odpowiedz

Whisky

2016-07-07, 17:49:59
Top użytkownik
Tadeusz4321 napisał(a):Ja sie cieszę że tacy są

Pani mi dziś powiedziała że była na czyszczeniu klimatyzacji bo w ogóle nie działała a gdy odebrała samochód niby po naprawie czyli tym myciu nagle przestałą działać i skasował ją tylko 200zł Big Grin A ja zdiagnozowałem wymianę kompresora,skraplacza,zaworu, osuszacza i płukanie układu. Ja też się cieszę Smile ale fakt jest taki że takich powinni gonić a ie porządnych obywateli Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-07, 17:50:39 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

obser

2016-07-07, 19:20:49
Top użytkownik
Coż,o wiele im łatwiej robiąc akcję zaplanować to z rejestru wydanych zaświadczeń.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa