MAM PYTANKO JAKIEJ MOCY ZASTOSOWAĆ PŁYTĘ WYMIENNIKOWĄ STOSOWANĄ JAKO SKRAPLACZ DO AGREGATU 8,5kW/-10STOPNIACH
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
PŁYTA WYMIENNIKOWA
11 Odpowiedzi, 9899 Wyświetleń|
co to jest płyta wymiennikowa?
Czy może chodziło tobie o wymiennik płytowy??????
Kolego jeżeli ma to być wymiennik płytowy, podaj typ sprężarki, rodzaj czynnika chłodniczego, temperaturę skraplania oraz medium chłodzące jakie masz do dyspozycji. Moc chłodniczą oraz zapewne temperaturę odparowania już podałeś.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-30, 14:22:18 przez AS.)
scroll zs45 r404a medium chłodzace woda moc chlodnicza 8kW
Tk=+45 Qk=14,05 kW
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-30, 17:01:01 przez AS.)
Tk=+35 Qk=15,30 kW Tk=+30 Qk=15,90 kW Dla R404a i To=-10 Teraz należy dobrać wymiennik na podstawie strumienia objętości wody do chłodzenia skraplacza i temperatury wody na wejściu oraz wyjściu.
AS dzięki WIELKIE mam do tego program ALFA LAVAL ale mogę go zainstalować tylko z dyskietek a w laptopie nie mam stacji
Czy da się dobrać wymiennik płytowy tak aby podłaczyć go do klimatyzacji inwertetowej 17600BTU zamiast jednostki wewnętrznej?
User019 napisał(a):Czy da się dobrać wymiennik płytowy tak aby podłaczyć go do klimatyzacji inwertetowej 17600BTU zamiast jednostki wewnętrznej?da się dobrać wymiennik ale nie dasz rady z opanowaniem sterowania inwertra DF napisał(a):Dziwna odpowiedź. Ludzie projektują i wykonują sterowanie do inwerterów, więc to chyba do opanowania przez człowieka.User019 napisał(a):Czy da się dobrać wymiennik płytowy tak aby podłaczyć go do klimatyzacji inwertetowej 17600BTU zamiast jednostki wewnętrznej?da się dobrać wymiennik ale nie dasz rady z opanowaniem sterowania inwertra
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Shitashii napisał(a):Oczywiście że do opanowania , a potrzebną wiedzę zdobędziesz tu na forum .DF napisał(a):Dziwna odpowiedź. Ludzie projektują i wykonują sterowanie do inwerterów, więc to chyba do opanowania przez człowieka.User019 napisał(a):Czy da się dobrać wymiennik płytowy tak aby podłaczyć go do klimatyzacji inwertetowej 17600BTU zamiast jednostki wewnętrznej?da się dobrać wymiennik ale nie dasz rady z opanowaniem sterowania inwertra frost-ch napisał(a):Nie w szkole?Shitashii napisał(a):Oczywiście że do opanowania , a potrzebną wiedzę zdobędziesz tu na forum .DF napisał(a):da się dobrać wymiennik ale nie dasz rady z opanowaniem sterowania inwertraDziwna odpowiedź. Ludzie projektują i wykonują sterowanie do inwerterów, więc to chyba do opanowania przez człowieka. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY