Mam do naprawy szafe chłodniczą rapa (uszkodzona sprężarka). Gwarancja ledwo sie skonczyla a już nawaliła. Sprężarka to cubigel ML90fb. Już jakiś czas temu zauwazylem ze te sprężarki lubią padac, wiec pomyslałem by wstawić aspere NEK6210GK. Pytam bardziej doświadczonych czy to dobrze dopasowany zamiennik. Szafa to dokładniej SCh-Z/1600, obieg grawitacyjny.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
uszkodzona sprężarka w szafie Rapa
3 Odpowiedzi, 2948 Wyświetleń|
Cubigel to dawny Elektrolux który nie cieszy się dobrą opinią ale jeśli padła po gwarancji to z Twojego punktu widzenia tylko się cieszyć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-23, 16:32:25 przez MarioO.)
w sprężarce nikt nie siedzi.Aspera lepsza ale też potrafi zakończyć przedwcześnie swój żywot.L`UNITE HERMETIQUE jest ok Jeśli chodzi o dobór wpisz w google typ i nazwe sprężarek i spójrz w tabele wydajności biorąc pod uwagę odparowanie.
Sprawdziłem zakres pracy i mi sie właśnie nie zgadza dlatego powstało moje pytanie, bo nie byłem pewny czy mi dobrze dobrali. Tak jak patrze to bardziej pasuje 2134gk
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
w sprężarce nikt nie siedzi.Aspera lepsza ale też potrafi zakończyć przedwcześnie swój żywot.L`UNITE HERMETIQUE jest ok Jeśli chodzi o dobór wpisz w google typ i nazwe sprężarek i spójrz w tabele wydajności biorąc pod uwagę odparowanie.