Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zakup Agregatu - Prosba o pomoc

13 Odpowiedzi, 16236 Wyświetleń

grondo

2016-09-08, 10:05:43
Nowy użytkownik
Witam, potrzebuje pomocy przy wyborze agregatu chłodniczego. Mianowicie posiadam samochód Fiat Fiorino który chciałbym przerobic na chłodnie, niestety auto nie posiada klimatyzacji więc wszedzie słysze ze będzie problem z agregatem, a jedyny który proponuja to Carrier Neos 100S. I tu moje pytanie czy faktycznie jest tylko ten jeden do wyboru?
Zaznaczam ze kubatura paki jest mała więc jak najmniejszy agregat jest potrzebny który da rade utrzymać temperature około 0*
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2016-09-08, 14:03:22
Użytkownik
Podaj kolego rocznik i dane silnika.
Autoryzowany Partner CARRIER
  • Odpowiedz

grondo

2016-09-08, 15:24:05
Nowy użytkownik
FRIGOTECH napisał(a):Podaj kolego rocznik i dane silnika.
Fiat Fiorino 1.3 MJ - 75KM rocznik 2010
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2016-09-08, 16:28:30
Użytkownik
To w czym problem że tylko Neos, możesz założyć i inne agregaty.
  • Odpowiedz

grondo

2016-09-08, 17:40:53
Nowy użytkownik
FRIGOTECH napisał(a):To w czym problem że tylko Neos, możesz założyć i inne agregaty.
Widzisz ja sie na tym nie znam, firma której chciałem to zlecic stwierdziła ze skoro samochód nie ma klimy, to jedynym rozwiazaniem jest ten wlasnie agregat ( nie znam sie na montazu tych urządzeń) myślałem ze skoro chciałem oddać auto w rece specjalistów to doradzą mi co i jak. A Neos jest stosunkowo drogi, a na pytanie czy można coś małego używanego włożyć uznali ze do takiej konfiguracji samochodu nic innego sie nie nadaje.

Czy posiadasz być może wiedze na temat agregatów? Czy mógłbyś doradzić coś małego ( może być używany ) i stosunkowo nie drogiego bo cena 4,500euro za agregat ( taka cene mi podali ) troche jest dla mnie za wysoka.
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2016-09-08, 17:52:12
Użytkownik
A jaki wydatek przewidziałeś na tę inwestycję. Neos z montażem tyle nie kosztuje.
  • Odpowiedz

grondo

2016-09-08, 17:56:21
Nowy użytkownik
Zabudowa chłodnicza to koszt około 6tyś do tego agragat chłodniczy na który mogłbym w tej chwili przeznaczyć okolo 4-6tys auto będzie uzywane tylko czasami więc nie chciałbym zbyt w nie inwestować dlatego cena tego Neos mnie troche przestraszyła i to ze jest to jedyna opcja co jest zreszta nie prawdą z tego co mowisz.
A ciekawe czy coś takiego by wystarczyło
agregat carrier basic 700? (choć on chyba nie ma funkcji grzania zeby w zime utrzymac temp okolo 0*) Chociaż informowali mnie ze nie można go montować do auta bez klimatyzacji.

I ile kosztuje instalacja Neos z montażem? Znasz jakieś ceny?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-08, 18:28:04 przez grondo.)
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2016-09-08, 18:38:21
Użytkownik
Basic jest agregatem akumulatorowym, nie ma znaczenia klima czy bez. Zdzwoń 696055600.
  • Odpowiedz

radekklimat

2016-09-09, 15:01:23
Moderator
Grondo z kad jesteś?
  • Odpowiedz

grondo

2016-09-10, 18:14:20
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Grondo z kad jesteś?
Z Piły. Choć w dzisiejszych czasach odległości nie stanowią problemu, Polska jest zbyt mała zeby gdzieś było daleko Wink
  • Odpowiedz

Gmst

2018-10-09, 14:08:06
Nowy użytkownik
Proponuję Ci sprawdzenie elektrycznych agregatów chłodniczych, założysz do każdego samochodu, a nie posiadają awaryjnych elementów jak w przypadku agregatów napędzanych silnikiem.
  • Odpowiedz

wenon

2018-10-09, 15:19:27
Moderator
Fiat Fiorino 1.3 MJ jeśli będzie montowany neos do sprawdzenia moc alternatora, minimum 90A musi być. Jeśli bedzie mniejszy nie pociagnie agregatu i elektryki auta.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-10-11, 08:14:08
Moderator
500 236 866, dzwoń
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa