Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jakie urządzenie do chłodni

6 Odpowiedzi, 4537 Wyświetleń

Askan221

2016-12-19, 14:07:44
Nowy użytkownik
Dzień dobry wszystkim forumowiczom,

Mam pewien dylemat, przeszukuję internet od pewnego czasu, jednak nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytania, dlatego zwracam się z pytaniem do Was. Na wstępie zaznaczam, iż jestem raczej zielony w temacie chłodnictwa, więc proszę mi wybaczyć jakieś potknięcia branżowe.

Otóż, przymierzam się do budowy małej chłodni, o parametrach: okres eksploatacji: od lutego do połowy maja. Załadunek towaru w lutym, ładunek o temperaturze zbliżonej do zewnętrznej w lutym. Utrzymywana temperatura od 0 do +4 stopni Celsjusza. O ile kwestie budowy i odpowiedniej izolacji są mi znane, to temat chłodzenia tejże komory już nie. Znalazłem w sieci ofertę gdzie sprzedają monobloki Zanotti w cenie 2 650zł. ( [reklama] ) Czy opłaca się takie rozwiązanie? A jeśli nie: to co w zamian i w jakiej cenie?
  • Odpowiedz

lajne

2016-12-20, 14:30:14
Nowy użytkownik
Czy chłodnia będzie budowana w budynku czy na zewnątrz ?
  • Odpowiedz

awax

2016-12-20, 19:56:37
Top użytkownik
Fajna reklama Smile
  • Odpowiedz

Askan221

2016-12-20, 20:54:20
Nowy użytkownik
Pierwotnie zakładałem na zewnątrz, ale istnieje także opcja wewnątrz. To zależy o czym mowa.
  • Odpowiedz

lajne

2016-12-20, 21:40:39
Nowy użytkownik
jeżeli to reklama to chociaż napisz w opisie, że agregat nie nadaję się do pracy w warunkach zewnętrznych (atmosferycznych)...no chyba, że w Dubaju...
  • Odpowiedz

Askan221

2016-12-21, 13:14:54
Nowy użytkownik
Niczego nie reklamuję, znalazłem po prostu na allegro. Nie zachwalam, tylko pytam. Czy takie rozwiązanie ma sens? A jeśli nie ma sensu, to co w zamian? Zielony jestem w temacie chłodzenia, moglibyście Szanowni Państwo pomóc w potrzebie, podzielić się wiedzą, a nie wietrzyć spisek reklamodawcy xd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-12-21, 13:19:48 przez Askan221.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa