Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Procedury prowadzenia działaności

23 Odpowiedzi, 17197 Wyświetleń

mister

2017-01-23, 20:32:11
Zaawansowany użytkownik
Czy ktoś mógł by to wyjaśnić ? o co konkretnie chodzi ?

1. Procedury prowadzenia działalności,
2. System dokumentowania czynności wykonywanych przez personel,
3. Wyposażenia technicznego odpowiedniego do zakresu prowadzonej działalności wymienionego w rozporządzeniach Ministra Rozwoju z dnia 10 oraz 17 grudnia 2015 r. (Dz. U. z 2015 r. poz. 2125 oraz 2251),

Zażyczył sobie to inspektor UDT zapowiadając kontrolę.
  • Odpowiedz

MarioO

2017-01-24, 06:55:19
Zaawansowany użytkownik
Masz PM
  • Odpowiedz

benedykt

2017-01-24, 08:11:07
Użytkownik
To ja też poproszę na PM. Z góry dziękuję...
  • Odpowiedz

PARTNER-MAR

2017-01-25, 18:44:28
Użytkownik
To może upowszechnijcie wszem i wobec?
  • Odpowiedz

Kikson

2017-01-31, 07:00:56
Użytkownik
Dołączam się. Proszę o PM.
  • Odpowiedz

MarioO

2017-01-31, 08:23:34
Zaawansowany użytkownik
Witam.Niestety nie mam nic konkretnego.Żadnych gotowych procedur i wzorów.
  • Odpowiedz

kris11

2017-02-04, 17:03:47
Nowy użytkownik
Dla mnie też jeśli można... wszystko się przyda bo jestem w trakcie tworzenia procedur i całej reszty.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mg

2017-02-04, 17:24:20
Top użytkownik
Te procedury tworzysz na potrzeby kontrolujących czy kontrolowanych? Smile
  • Odpowiedz

obser

2017-02-05, 16:41:29
Top użytkownik
A może ktoś by opracował takie procedury z głową i najlepiej z konsultacją z kontrolującymi.Dużo ludzi chętnie kupiłoby takiego gotowca.
  • Odpowiedz

awax

2017-02-05, 19:18:01
Top użytkownik
O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Planujemy w połowie lutego zorganizowanie szkoleń w tym temacie łącznie ze szkoleniami w kwestii sprawozdań i ewidencji odpadów.
  • Odpowiedz

Klim

2017-02-05, 21:14:13
Użytkownik
Jeśli ktoś przeszedł kontrolę, można podać jak to wszystko mniej więcej napisać i jak to skonstruować ?
  • Odpowiedz

fgazudt

2017-02-06, 13:21:36
Użytkownik
Klim nie są to rzeczy którymi się ludzie chcą chwalić lub przekazywać tą wiedzę. Oprócz samych przepisów przy procedurach jest bardzo dużej pracy własnej którą człowiek musi włożyć. To jest tak jak np. z Webasto ( bardzo mało wiedzy można uzyskać poprzez internet ).
  • Odpowiedz

aempower80

2017-02-07, 20:10:42
Nowy użytkownik
Witam, jestem po kontroli w związku z certyfikatem f-gazowym. Poprosiłem inspektora wcześniej o pomoc i wyjaśnienie tematu procedur. Procedury prowadzenia działalności są wymagane w zakresie certyfikacji w rozumieniu ustawy czyli dla:
1. instalowania/montażu
2. konserwacja serwis naprawa
3. kontrola szczelności
4. odzysk
Powinny one określać sposób/zakres/określone reguły postępowania w jakiejś sprawie(sjp) w waszych firmach przy powyższych czynnościach. W dużym skrócie ja to opisałem w następujących podpunktach:
1. tytuł procedury, cel wprowadzenia
2. kto może wykonywać dane czynności (wymagania dla osób wykonujących czynność) opisałem tutaj ogólnie, że musi posiadać certyfikat w odpowiednim zakresie+ posiadać uprawnienia kwalifikacyjne i dodatkowo przeszkolony bhp
3. dokumenty odniesienia zgodnie z którymi należy wykonywać (przepisy rozporządznia, DTR, IE, BHP, normy branżowe)
4. ogólny opis czynności
5. dokumentowanie czynności (sposób sporządzania i obiegu dokumentów)- nie chodzi wyłącznie od karty urządzeń ale także o sporządzanie protokołów/raportów z prac.
Ostatni podpunkt wiąże się także z wymogiem dotyczącym prowadzenia dokumentacji (wdrożony system dokumentowania)
Mam nadzieję, że pomogłemSmile
  • Odpowiedz

obser

2017-02-09, 13:31:56
Top użytkownik
awax napisał(a):O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.
Planujemy w połowie lutego zorganizowanie szkoleń w tym temacie łącznie ze szkoleniami w kwestii sprawozdań i ewidencji odpadów.

Jak nie ma mowy.Piszę o gotowcu,co to się go personalizuję,tak jak mam program fakturująco-księgujący i np.wpisuję swoje dane,sposób opodatkowania,marże,stany minimalne i inne różne pierdoły i wtedy jest uszyty dla mnie.Pewnie, że Ty najlepiej byś tylko szkolił i najlepiej szkolenie i egzamin powinny być 2 razy w roku,tak jak przeglądy gwarancyjne.
  • Odpowiedz

awax

2017-02-09, 13:44:43
Top użytkownik
obser napisał(a):
awax napisał(a):O gotowcu nie ma mowy.Procedury muszą być opracowane indywidualnie dla każdej firmy w zależności od rodzaju prowadzonej działalności.

Jak nie ma mowy.Piszę o gotowcu,co to się go personalizuję,tak jak mam program fakturująco-księgujący i np.wpisuję swoje dane,sposób opodatkowania,marże,stany minimalne i inne różne pierdoły i wtedy jest uszyty dla mnie.Pewnie, że Ty najlepiej byś tylko szkolił i najlepiej szkolenie i egzamin powinny być 2 razy w roku,tak jak przeglądy gwarancyjne.

Spoko,stwórz takiego gotowca i wstaw tu na forum.
Smile
  • Odpowiedz

obser

2017-02-09, 16:09:22
Top użytkownik
Czytaj ze zrozumieniem,tylko Ty chcesz nabijać kasę w związku z tą rozpierduchą, zwracałem się do kogoś kumatego, aby opracował jakiś program i nie wrzucał na forum, tylko sprzedawał i też coś z tego miał. Ja tylko deklarowałem, że chętnie bym kupił i zapłacił za jego pracę. A i może to temat dla Ciebie, wiedzę masz, potrzebny tylko dobry programista. Kasa do zarobienia, pewnie każdy z nas chętnie wysupłałby z tysiąca, albo lepiej jakby był pewien rzetelności takiego opracowania. Spokojny sen jest wiele wart.
  • Odpowiedz

mister

2017-02-09, 17:04:22
Zaawansowany użytkownik
Prozon udostępnia ogólne procedury
  • Odpowiedz

awax

2017-02-09, 20:12:08
Top użytkownik
Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone .
Myślę,że jednak na szkoleniach można łatwiej i taniej nauczyć się wykonania tego samodzielnie.
Taki
  • Odpowiedz

mister

2017-02-09, 20:16:17
Zaawansowany użytkownik
przestań już z tymi swoimi szkoleniami
  • Odpowiedz

aempower80

2017-02-09, 21:08:28
Nowy użytkownik
awax napisał(a):Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone .
Myślę,że jednak na szkoleniach można łatwiej i taniej nauczyć się wykonania tego samodzielnie.
Taki
kg
Na szkoleniach dla personelu wspominacie o wymaganiach dla przedsiębiorców? Jak dla mnie to nowość bo w wlkp jest cisza na ten temat. Oczywiście zaskoczony jestem pozytywnie.
  • Odpowiedz

byniom

2017-02-09, 21:35:58
Moderator
aempower80 napisał(a):
awax napisał(a):Poza obowiązkiem posiadania opracowanych procedur muszą one być wdrożone .
Taki
kg
Na szkoleniach dla personelu wspominacie o wymaganiach dla przedsiębiorców? Jak dla mnie to nowość bo w wlkp jest cisza na ten temat. Oczywiście zaskoczony jestem pozytywnie.

O wymaganiach dla przedsiębiorców masz opisane w rozporządzeniu z 16 grudnia 2015 i 17 grudnia 2015
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

freegass

2017-02-10, 07:44:37
Użytkownik
UDT w Białymstoku wychodząc na przeciw oczekiwaniom organizuje szkolenie z zakresu m.in. wymaganych procedur i dokumentacji. Szkolenie 17 marca.
  • Odpowiedz

kris11

2017-02-10, 15:39:27
Nowy użytkownik
Szkolenia dla przedsiębiorców prowadzi ten kto będzie kontrolował czyli UDT... nie ma na tym szkoleniu żadnych gotowców, ale wyjaśnione jest ogólnikowo czym się kierować podczas sporządzania dokumentacji... koszt około 200pln...Myślę że warto...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa