Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gree Cozy silver, funkcja: grzanie 8st.C

10 Odpowiedzi, 15720 Wyświetleń

levco

2016-02-13, 11:52:24
Nowy użytkownik
Witam, mam klimatyzator, taki jak w temacie i mam pytanie - jak działa ta funkcja - w katalogu jest to opisane, ale już w instrukcji obsługi ani słowa. Jak to włączyć, bo taka funkcja na noc by się przydała (lokal usługowy) a nie wiem jak to uruchomić. Jeśli jakiś fachowiec mógłby pomóc będę wdzięczny. Smile
  • Odpowiedz

aras

2016-02-13, 15:48:53
Użytkownik
zazwyczaj -mode-ikona słoneczka lub heating Smile
  • Odpowiedz

levco

2016-02-16, 12:37:43
Nowy użytkownik
Nie no aż tak źle ze mną nie jest Smile Temperaturę grzania można obniżyć tylko do 16 stC - o co chodzi z tymi 8stC ???
  • Odpowiedz

ON/OFF

2016-02-16, 13:42:15
Użytkownik
A doczytaj dokładnie instrukcję - czasem jest to jedno zdanie gdzieś wplecione przy okazji jakiejś funkcji. W praktyce jest o często przyciśnięcie 2 klawiszy jednocześnie [np. + i -]lub zejście na grzaniu poniżej nastawy minimalnej i chwilę przytrzymanie.
  • Odpowiedz

radekklimat

2016-02-16, 22:35:28
Moderator
Jeżeli na pilocie uruchomisz funkcje feel to nawet jak klimatyzator jest wyłączony to gdy spadnie temperatura w pomieszczeniu poniżej 8st to samoczynnie się włączy na grzanie
  • Odpowiedz

levco

2016-02-19, 10:07:52
Nowy użytkownik
W instrukcji nie ma nic o tym - ani słowa. Ale dzięki za podpowiedzi - popróbuję, posprawdzam.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

doctor

2017-01-13, 20:31:05
Nowy użytkownik
levco napisał(a):W instrukcji nie ma nic o tym - ani słowa. Ale dzięki za podpowiedzi - popróbuję, posprawdzam.
Pozdrawiam

Tak naprawdę nie masz możliwości włączyć tej funkcji bez wymiany pilota na nowy Smile Ot takie niedopatrzenie Gree w katalogu jest funkcja pilot dawany fabrycznie do Cozy jej nie ma i trzeba wymienić pilota od modelu Viola perfect taki podświetlany na bursztynowo.
  • Odpowiedz

Klima_T

2017-01-18, 18:16:23
Nowy użytkownik
Nie chcąc zakładać nowego tematu, podepnę się.
Może ktoś wie.
Gree U Crown. Funkcja I Fell.
Ustawiam 20 st, obok na stacji pomiar temperatury. Jest 25 st, a klima nadal grzeje.
O co chodzi?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-01-18, 18:26:59 przez Klima_T.)
  • Odpowiedz

colvic

2017-01-25, 20:12:52
Nowy użytkownik
Miałem taką samą przygodę z inną marką. W katalogach podają że jest funkcja utrzymania 8 stopni a na pilotach od 16. Musiałem wymienić pilota.
  • Odpowiedz

levco

2017-02-10, 17:39:37
Nowy użytkownik
Dzięki za odpowiedź - okazuje się, że to niedopatrzenie firmy - dali ciała z tym pilotem Tongue
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa