Witam. Pacjent to Zafira b 1.8 140km. Klima nabita i szczelna. Po włączeniu klimatyzacji silnik lekko podnosi obroty i uruchamia wentylator ale kompresor się nie uruchamia. Sam kompresor można bez problemu obrucic palcem kręcąc za sprzęgło. Może być to uszkodzona cewka? czy coś innego?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Diagnoza Opel Zafira b 1.8
11 Odpowiedzi, 5967 Wyświetleń|
Może być uszkodzona cewka, lub coś innego.
obser napisał(a):Może być uszkodzona cewka, lub coś innego. To może mi kolego podpowiesz jaka inna usterka układu może być odpowiedzialna za takie zachowanie? Pierwszy raz mam do czynienia z taką usterką
A czy ma błędy na OBD i jakie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-04-24, 11:47:40 przez obser.)
Przyczyn takiego zachowania jest bez liku.
Błędów niema z tego co mówił napełniacze klimy. Prąd na cewkę dociera
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-04-24, 11:55:40 przez Bufon1.)
No to jak czujniki ok, to podejrzana jest cewka, lub ogólnie sprzęgło.
Dzięki za pomoc.
Ciekawie określiłeś serwis, który Ci zrobił serwis układu freonowego, sprawdził błędy w OBD, sprawdził dopływ prądy do sprzęgła. "Nabijacz", u mnie byś wyleciał za bramę.
może źle napisałem. Gość do którego pojechałem na serwis klimy tylko mi ją nabił i stwierdził że sprężarka nie chodzi i on się nie podejmie naprawy bo się nie zna i tylko błędy sprawdził bo się check świeci ale to od gazu. Stąd wiem że błędów niema. A prąd w kostce sam sprawdzałem czy dochodzi bo tyle to potrafie
Cewki w oplach maja termiki, jak sie przepali to nie dziala, wymien na nowa i tyle
Ok. Dzięki
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY