Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Szanse na dofinansowanie

2 Odpowiedzi, 11852 Wyświetleń

miland002

2021-05-04, 15:13:16
Nowy użytkownik
Na samym starcie jako nowa osoba na forum witam wszystkich serdecznie Smile

Proszę o poradę,
W czerwcu/lipcu planujemy wystartować z kolegą z firmą montującą klimatyzatory. Chciałbym z tego względy starać się o dofinasowanie z UP, ale zastanawiam się czy mój wniosek nie będzie odrzucony z powodu niewielkiego doświadczenia w branży klimatyzacyjnej ( 6 miesięcy) z czego mam udokumentowane tylko 3 miesiące...(kolega natomiast już wiele lat pracuję w branży)

Jednak cała moja edukacja i doświadczenie zawodowe opiera się na urządzeniach elektrycznych/ elektronicznych- ukończone technikum elektroniczne, 2 lata studiów elektrotechniki, 2,5 roku pracy na stanowisku montera elektronika, 1 rok jako projektant sieci telekomunikacyjnych, aktualnie od 1,5 roku pracuję jako serwisant urządzeń medycznych.
Ukończyłem też kurs spawania

Ktoś doświadczony w temacie może orientuję się jak wygląda takie doświadczenie w kwestii rozpatrzenia wniosków w UP?

Pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

obser

2021-05-04, 16:54:51
Top użytkownik
Jeżeli spełnisz inne formalności, to co do wyszkolenia kłopotów nie będzie. Mniemam, że to będzie refundacja na stworzenie nowego miejsca pracy dla osoby o statusie bezrobotnego. Zależy czy UP będzie miał akurat fundusze. Ja 9 lat temu brałem i nie było kłopotów. Podpowiem Ci jeszcze jak ominąć żyrantów (nie chciałem, a miłe kobitki z UP mi podpowiedziały). Idziesz do notariusza i za niewielkie pieniądze sporządzasz akt dobrowolnej poddanie się egzekucji.
  • Odpowiedz

miland002

2021-05-04, 19:30:16
Nowy użytkownik
obser napisał(a):Mniemam, że to będzie refundacja na stworzenie nowego miejsca pracy dla osoby o statusie bezrobotnego.

Tak dokładnie o to chodzi Smile o tym patencie z aktem notarialnym nie wiedziałem, dzięki.
Jeszcze zastanawiamy się z kolegą czy UDT zaakceptuje mieszkanie w bloku jako miejsce przechowywania sprzętu zakupionego z dofinansowania? Jak było w Twoim przypadku?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa