Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nie działają wentylatory turbiny parownika Carrier Xarios błąd A07

2 Odpowiedzi, 4448 Wyświetleń

KROLIK_81

2022-05-21, 07:57:37
Nowy użytkownik
Witam mam pytanie mam chłodnie carrier xarios 500. Nie załączają się turbiny parownika.
Problem polega na tym że wypaliły się styki masowe (-) przy sterowniku od wentylatora wg schematu białe grubsze kable nr 1,23,27. Pytanie moje jest takie do czego służą dokładnie zielone przewody we wtyczce 30,52,56 ( . Wg schematu połączone są one na obudowie i na komputerze sterownika z (-). Czy jeśli zmostkuje przy parowniku gruby kabel masowy biały z grubym zielonym będzie to działać i czy mogę tak zrobić.
W załączniku chemat.

Aha prośba o konkretne odpowiedzi i nie wysyłanie mnie do serwisu carriera. Dodam też że zajmuje się kilkanaście lat chłodnictwem stacjonarnym. A w transportowym mam prośbę o pomoc. Z góry dziękuje wszystkim fachowcom za pomoc.
  • Odpowiedz

radekklimat

2022-06-22, 18:39:59
Moderator
Kabel zielony jest masa, kabel biały stały plus, masa jest sterowane wszystko- wentylatory, cewki itp
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa