Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprzęt do samodzielnego wykonania altany

3 Odpowiedzi, 2764 Wyświetleń

klarkson

2022-09-08, 08:49:28
Banned
Hej, na wiosnę będę stawiał altanę, może rzucę się też na dom szkieletowy. Co muszę mieć i jakiej firmy polecacie? Im więcej sprzętu na akumulator tym lepiej, ale czy np ukośnica da radę, czy lepiej działają mocne sprzęty na kabelki? 
Myślę że potrzebuję:
• wkrętarka
• wiertarka z udarem
• ukośnica
• poziomica (laserowa czy nie?)
• dalmierz/miara (laser czy taśma?)
• młotek, kombinerki, śrubokręt itp...
  • Odpowiedz

kroms

2022-09-09, 06:44:19
Banned
Pracowałem przy robieniu altan i używaliśmy tylko zestawu zakrętarka + wkrętarka Makita (akumulatorowe), ukośnica Makita (kabel), szlifierka (jakakolwiek będzie ok), 1 i 1,5 metrowa poziomnica (zwykła, manualna), miarka rozwijana, młotek zwykły i gumowy. Reszta to już zależnie od projektu.
Uważam, ze na działce przyda Ci się też piła spalinowa - ogólnie do prac ogrodowych. Czasami trzeba ściąć jakieś drzewko i nic tak dobrze sie nie sprawdzi jak właśnie piła (polecam zainwestować również w firmę Makita - ma dobre sprzęty, które mają również niezła gwarancję, poza tym potem nie ma również problemu z uzyskaniem części po upływie gwarancji).

Zobacz sobie promocje na sprzęty w Leroy Merlin, ostatnio były zniżki na piły spalinowe, wkrętarki czy zakrętarki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-26, 11:03:05 przez admin.)
  • Odpowiedz

ebig

2025-02-26, 10:58:58
Banned
Cześć, mam pytanie dotyczące blachy trapezowej z ociepleniem. Czy ktoś z Was korzystał z tego rozwiązania? Planuję zrobić dach na budynku i zależy mi na tym, żeby nie musieć potem dokładać ocieplenia. Jakie są Wasze doświadczenia? Czy blacha z ociepleniem dobrze trzyma temperaturę? Jak się sprawdza w praktyce, bo w teorii wygląda to na bardzo fajne rozwiązanie?
  • Odpowiedz

azet

2025-02-26, 12:37:37
Użytkownik
Cześć! Zdecydowałem się na blachę trapezową z ociepleniem i uważam, że to był dobry wybór. Przede wszystkim, dzięki temu, że blacha ma już wbudowane ocieplenie, nie musiałem się martwić o dodatkowe warstwy materiału, co zaoszczędziło czas i pieniądze. Sprawdziliśmy to zimą i faktycznie czuć, że w środku jest cieplej, nie ma już problemu z wychłodzeniem budynku. W dodatku, przez to, że blacha jest pokryta folią, nie mamy też problemu z kondensacją wilgoci. Jest to więc całkiem wygodne rozwiązanie, choć muszę dodać, że cena jest wyższa niż przy standardowej blachie trapezowej. Spójrz na ten model, może Ci się spodoba: https://pokrycia.pl/blacha-trapezowa/bla...densacyjna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-03-05, 11:16:26 przez azet.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa