Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jak w obecnych czasach opłacalne jest grzanie pelletem

2 Odpowiedzi, 7121 Wyświetleń

kroms

2022-09-09, 12:39:08
Banned
Hejka. Jak w obecnych czasach wychodzi ogrzewanie pelletem? Jestem w trakcie budowy i właśnie taki piec mam w projekcie ale jak patrzę na ceny to dostaje palpitacji.  Co teraz najbardziej się opłaca? Dom 190 M2. (Dwulokal). Z góry dzięki
  • Odpowiedz

klarkson

2022-09-13, 09:29:14
Banned
Wybierając rodzaj ogrzewania nie patrz na to co opłaca się lub nie opłaca teraz bo za rok może być całkiem inaczej. Trzeba myśleć w perspektywie kilku lat bo co najmniej na tyle czasu będzie to założone. Podłogowe bo jest nisko temperaturowe więc nie trzeba mieć temperatury 70+ jak w starych piecach z grzejnikami. Wodne bo podłączysz do tego kopciucha, gaz, pellet, pompę. Trzeba pomyśleć by nie uwiązać się do jednego źródła i by mieć alternatywę szybkiej zmiany lub modyfikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:38:07 przez admin.)
  • Odpowiedz

amaro

2024-06-17, 09:33:12
Banned
Czy jak unia przestanie finansować gaz to czy nie stanie się on drogim źródłem ciepła? Unia chce odejść od gazu i dlatego jego cena ma się mocno zmienić a za to ma być teraz mocno wspierany i dofinansowany prąd, który z resztą jakby co, można sobie samemu jakoś wyprodukować.
Taka słyszałam opinie. Co Wy na to? Ja i tak nie chce gazu ale ten argument brzmiał dla mnie przekonywująco, więc go tu zostawię i chętnie poczytam jakieś komentarze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-02-27, 12:38:12 przez admin.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa