Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaki komputer diagnostyczny

14 Odpowiedzi, 21228 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

robi

2008-09-09, 12:39:28
Nowy użytkownik
Witam, mam pytanie do szanownych kolegów, jakie są Wasze sugestie co do komputera diagnostycznego coraz częściej potrzebnego przy klimatyzacjach, myślałem o CDIF, ale może nie sprawdza sie(małe mam zaufanie do polskich urządzeń diagnostycznych)prosze o opinie co do Waszych sprzętów.
Pozdrawiam

Sebeeee

2008-09-21, 07:52:10
Nowy użytkownik
Moim zdaniem CDIF jest dobrym urządzeniem pracuje nanim i jest ok coraz nowsze bazy pojazdów do klim wystarcza.
Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej
Naprawa klimatyzacji

anatolsc

2008-09-24, 10:46:46
Nowy użytkownik
Ja miłem rok temu ten problem , wybrałem cdif i powiem że jest ok . polecam firmowe forum . Urządzenie proste w obsłudze i niektórymi funkcjami przewyższa boscha, a co najwarzniejsze nie ma obowiązkowego characzu , abonament od 400 netto za pół roku . Jak na razie jest ok .

j_a_c

2008-09-24, 11:51:35
Użytkownik
ja używam multi diag ACTIA ,bardzo dobrze zrobiona obsługa klimatyzacji BMW Grupa VAG ,nowe citroen,peugeot,renault,część mercedesów,odczytuje kody ma testy wykonawcze wszystkich klapek,i pokazuje parametry z czujników,czasem nawet podaje jakie powinny być wzorcowe,a do tego potrafi tez wiele zdziałać w innych systemach.(obsługuje elektryczne hamulce np)
Nie ma obowiązkowej aktualizacji,dobrowolna tez nie jest kosmicznie droga,można wypożyczyć go bezpłatnie na tydzień dwa żeby zobaczyć co to warte.(w przeciwieństwie do megamacs gdzie za pokaz karzą sobie zapłacić ) .
j_a_c WROCŁAW

robi

2008-09-29, 09:29:19
Nowy użytkownik
Dzięki bardzo koledzy za podpowiedz

pacer81

2009-01-21, 17:26:15
Nowy użytkownik
Ja natomiast mam pytanko jak się sprawuje Launch x431 w diagnozowaniu klimatyzacji czy ktoś z kolegów używa tego testera.

Rado33

2009-01-22, 22:43:06
Użytkownik
Mam pytanie .Czy CDIF może robić klimę a jeżeli tak to w jakim zakresie?

hirek

2009-01-23, 15:35:02
Nowy użytkownik
nie mam CDIF ani x431 ale wydaje mi sie ze sprzet diagnostyczny dla potrzeb klimatyzacji jest problemem. Kazdy tester uniwersalny jest nastawiony raczje na diagnoze silnika i innych podzespołów. Z klimy nie ma bledów ktore by sie dalo odczytac testerem OBD a niestety czesc modeli aut nawet przesz uniwersalne skanery (pokroju CDIF) są robione tylko po OBD i to nijak sie ma do klimy. Jestem pelen nadzieji bo powstaje duza konkurencja na rynku takich testerow i akualneinia oprogramowania sa coraz bogatsze wiec wszystko idzie w dobrym kierunku. Teraz zeby podjąc sluszna decyzje w tym kierunku to trzeba usiasc do listy obslugiwanych aut/ich podzespołów i porównac ktore urzadzenie ma najwiecej do "powiedzenia" w temacie klimy.

Klimafrost

2009-02-10, 20:36:38
Nowy użytkownik
Poczytajcie ładnie to wgląda i niezle się zapowiada http://www.wega.net.pl/nowosci/dds_klim/dds_klim.html ale cena Zaporowa chociaz sam nie wiem może warto jak ma ktoś do czynienie niech się podzieli wrażeniami sam poczytam i posłucham POZDRAWIAM !!!
Kobiety nie można zmienić , ale można zmienić kobiete , ale to nic nie zmienia ......!!!! Smile

radekklimat

2009-02-11, 17:31:48
Moderator
CDIF to nie jest komputer tylko program
koszt ok 3500 zł + VAT i koszt koncowek do aut to nastepne 3500 plus interfejs do laptopa ktorego trzeba sobie kupic
bardzo dobry program nie tylko do klimy ale tez do całej elektroniki pojazdu

unipan

2009-03-01, 23:28:53
Nowy użytkownik
bosch wystarczy 2000zl na kts card do klim starczy nie obsluzy sterownikow na can bus a tak to kupic kts 520 6000zl i masz can bus

waeco sprzecik drogi ale dobry

cdif zapomnij szkoda kasy - a kabelki do zlacz diagnostycznych to sobie sam zrobisz za 200zl bmw 20pin MB 38 i pare innych wtyczek i zrobionie a zazwyczaj sie do niczego sie nadaja oprocz BMW i MB 38,a nie za 3500zl nie robcie sie w jeleni

gutmann - nie wypowiadam sie bo nie sprawdzalem na klimach do elektroniki sprzet super

x431 ten sprzet sluzy dla elektronikow do immo i poduch
do klim sie nie nadaje -bledne odczyty
generalnie lepiej kupic bosch bo to najtaniej i najpewniej

nitro

2009-03-02, 18:04:25
Nowy użytkownik
unipan o jakim boschu konkretnie piszeż? Mam kts'a i powiem, ze w niemieckich jeszcze jako tako, ale to wcale nie jest najlepszy tester uniwersalny do klimy... Tani? Ja kilka lat temu zapłaciłem grubo ponad 10tys a rocznie abon. to ok. 5tys. ...
Moim zdaniem naljepsze dla opla, żeby było taniej OPCOM, Reno i PSA , Clip i Lexia itp. Merc StarDiag. , VAG wiadomoSmile Japońce CarmanII itp... Czyli serwisówki... Mam znajomego, który przerabiał już kilka uniwersali do klimy i w końcu po kolei kupuje serwisówki...
Moim zdaniem dobry jest tez Delhpi ds150 i pochodne WOW, ADP100.

unipan

2009-03-02, 18:47:16
Nowy użytkownik
serwisowki zawsze sa najlepsze ale moim zdaniem nie sa potrzebne dla serwisu kimatyzacji a sa potrzebne elektronikom
co do opla:
to bym techa uzyl, carman nie jest serwisowka do wszystkich skosnokich przyklad " inteligent"

pozdr

adiglejak

2018-06-07, 13:02:41
Nowy użytkownik
Sprawdźcie sobie komputer diagnostyczny dla warsztatów samochodowych: [reklama]

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa