Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wycena/opinia Haier Pearl

2 Odpowiedzi, 2436 Wyświetleń

voldek13

2023-04-25, 04:53:03
Nowy użytkownik
Witam,

Dostałem ofertę na multisplita Haier + 2x Pearl 2,5kW od dwóch firm:
- firma pierwsza: 8000zł brutto całość
- firma druga: 10000zł brutto całość

Zastanawia mnie dlaczego jest taka duża różnica między tymi ofertami?
Firma druga zarzeka się że mają superserwis i nie są w stanie konkurować ceną z konkurencją na JDG jednak firma pierwsza wygląda na normalną firmę z poprawnie przedstawionymi ofertami handlowymi, własną wystawą itp. Dostałem również od nich bogatszy wybór niż tylko jeden model (firma 2 pcha tylko Haiery i nie chce słyszeć o czymkolwiek innym).

Czytałem również że klimatyzatory Haiera po uzyskaniu zadanej temperatury całkowicie wyłączają jednostkę a kiedy temperatura wzrośnie o 2 stopnie włączają z powrotem - i tak w kółko bez możliwości zmiany tego trybu. Czy to prawda i jest to bardzo uciążliwe? Wydaje się że klimatyzator który ciągle miesza powietrze nawet po osiągnięciu odpowiedniej temperatury będzie lepszy.
  • Odpowiedz

kwiatyyy1

2023-04-25, 06:19:53
aircondition
dali Ci haiery bo maja je w dobrej cenie .
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2023-04-25, 20:40:49
Zaawansowany użytkownik
25% to nie jest jakas kosmiczna roznica. Na szczęście mamy wolny rynek, a Ty masz wolną wolę i wybierasz. Roznice w prowadzeniu działalnosci sa duże. Jedni sa piwniczno garażowi inni salonowi. Jedni jeżdzą wypierdzianym 20latkiem lpg, inni nówką itd. Oczywiscie na pierwszym miejscu liczy sie człowiek i jego podejście, kultura i czystość. Duże firmy mogą robić na akord-pracownik sie spieszy bo leci na kolejny montaż tego samego dnia. A gdy się człowiek spieszy...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa