Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprinter 906

1 Odpowiedzi, 1544 Wyświetleń

santo16

2023-05-02, 08:17:16
Nowy użytkownik
Witam, mam problem z klimatyzacją w 906 318 cdi, 6-cio cylindrowy diesel. Kompresor na sztywnym kole ma problem z wystartowaniem, jak go wysterowuję impulsatorem to rusza bez problemu i wszystko chodzi igła, tyle, że w pewnym momencie przy zwiększaniu długości sygnału delikatnie, słychać nagły start elektrozaworu. Podczas ręcznego wysterowania, parametry ciśnienia i załączania wentylatora w normie. Podczas normalnego włączania z panela ciśnienie 5 atmosfer i temperatury w normie, tyle, że nie załącza. Nie pokazuje jeszcze prądu puszczanego na kompresor, tak jakby go nie puszczał i jest jeszcze jakiś dziwny parametr "temp CAN" pokazuje 3 stopnie celcjusza, nie wiem co to. Dodatkowo dodam, że jak go na początku ręcznie wysterowałem z 2-3 razy, to po złączeniu wszystkiego klimatyzacja wystartowała sama i przez jeden dzień chodziło, nazajutrz z powrotem porzuciła pracę.
  • Odpowiedz

santo16

2023-05-02, 09:40:12
Nowy użytkownik
ok, znalazłem przyczynę, ta temp CAN, to temperatura zewnętrzna, przez co nie puszczał prądu na kompresor, czujnik temp zewnętrznej oszukuję o kilka stopni
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa