Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pomocy!!!! Kurtyny powietrzne??????????????

13 Odpowiedzi, 15810 Wyświetleń

kuba83

2008-10-08, 14:37:54
Użytkownik
Witam

Zaczął się rok szkolny Undecided na PŁ i dostałem taki temat z wentylacji: Kurtyny Powietrzne!?!?!? Undecided
Moje pytanie brzmi: Czy są jakieś normy dotyczące doboru, wymagań itp.?
Może są jakieś przepisy ustawy ????

Proszę o pomoc doświadczonych kolegów :-))))

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-10-11, 17:10:41
Zaawansowany użytkownik
znajdziesz na
www.venture.pl
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-11, 17:32:51 przez monterod2002.)
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-12, 21:07:38
Użytkownik
Dzięki za podpowiedź, ale tak myślę że taką reklamą powiało !!!!!!!!!!!!!!!!

Tylko mam jeszcze jedno pytanie: Normy czy ustawy to nie występują ??????

I powiedz mi czy projekt będzie polegał tylko na doborze kurtyny z racji długości i szerokości otworu czy jeszcze są jakieś inne wymagania ??????

Pozdrawiam dziękuje jeszcze raz :-))))
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-10-13, 05:36:31
Moderator
Kolego prosisz o pomoc a jak ci ja ktos udziela w postaci linku a tam znajdziesz telefon i sie dowiesz to czego potrzebujesz a najlepiej od tych co je sprzedaja to piszesz ze powialo reklama, to po co pytasz??????????
  • Odpowiedz

AS

2008-10-13, 07:11:42
Zaawansowany użytkownik
Kolego, ten temat odnośnie kurtyn powietrznych to ma być opowiadanie, czy podany sposób obliczeń? Jak dla mnie to temat w treści bardzo lakoniczny, merytorycznie bardzo obszerny.

Na początek proponuję bibliotekę i np " Wentylacja przemysłowa" prof. Wasiluka, Recknagel Poradnik 94/95 i bardzej współczesne wydania.
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-13, 14:16:43
Użytkownik
radekklimat napisał(a):Kolego prosisz o pomoc a jak ci ja ktos udziela w postaci linku a tam znajdziesz telefon i sie dowiesz to czego potrzebujesz a najlepiej od tych co je sprzedaja to piszesz ze powialo reklama, to po co pytasz??????????
Jak przeglądam to forum to od razu wszystkie takie linki są usuwane i pisana jest reklama dlatego ostrzegam mądrzejszego kolegę (mógł napisać z przecinkami; PRAWDA Panie Radekklimat), a po drugie podziękowałem za pomoc koledze, który jako jedyny drogi Panie Radkuklimacie mi odpisał, więc uprzejmie proszę o nie jechaniu po mnie, ze nie wiem czego chce; Pan nawet nie udzielił żadnej podpowiedzi, o czymś to świadczy :-]]]]]

Pozdrawiam Pana RadkaKlimata
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-13, 14:21:54
Użytkownik
AS napisał(a):Kolego, ten temat odnośnie kurtyn powietrznych to ma być opowiadanie, czy podany sposób obliczeń? Jak dla mnie to temat w treści bardzo lakoniczny, merytorycznie bardzo obszerny.

Na początek proponuję bibliotekę i np " Wentylacja przemysłowa" prof. Wasiluka, Recknagel Poradnik 94/95 i bardzej współczesne wydania.
Witam

No własnie dokońca nie wiem, bo dopiero jak zbiore jakieś materiały dotyczące kurtyn to prowadzący mi powie czy to ma być projekt czy sposób obliczeń czy jeszcze co innego... więc to pytanie było raczej takie ogólne :-)))

Bardzo dziękuje za tą pozycje książkową bo nawet nie wiedziałem że takowa istnieje, Recknagla mam, tam raczej dużo nie jest napisane, jeśli jaka kolwiek inna książka lub norma się Panu przypomni proszę mi dać znać

Z góry dziękuje za wszelaką pomoc !!!!! :-)))))

Pozdrawiam i Dziękuje
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-10-13, 18:02:55
Moderator
www.fonko.pl
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-15, 17:38:59
Użytkownik
Dziękuje za wszystkie informacje :-)))) Jak będę miał problemy będę znowu zadawał pytania

pozdrawiam wszystkich
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-10-16, 19:22:57
Zaawansowany użytkownik
ja z ta firmom niemam nic wspulnego nawet tam nie kupuje wiec nie reklamuje
a jak bys dobrze poszukal to bys znalazl ale widze ze kolega liczy na gotowca a nie na wiadomosci . powodzenia
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-18, 11:43:09
Użytkownik
Witam

Ja te firmy, znam i znalazłem info na ten temat, tylko jka byś dobrze przeczytał mój post to byś wiedział że sie pytałem o książki i normy bo ja znaleźć ich nie mogłem, a jak bym chciał gotowca to bym nie pytał sie na forum tylko poszedł do akademików i tam bym mega super prace otrzymał od kolegów :-)))))

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-10-18, 19:31:42
Zaawansowany użytkownik
ok kolego niedokladnie przeczytalem zwracam honor
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-18, 19:32:14 przez monterod2002.)
  • Odpowiedz

kuba83

2008-10-19, 09:59:32
Użytkownik
:-)))

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa