Witam mam zamontowaną klimatyzację kaiser 3,5 kW na pomieszczenie około 40 m problem mam z tym że podczas grzania klimatyzacja moduluje moc w dół do 700 w i niżej nie schodzi przez przez co po nagrzaniu wyłącza się i po jakimś czasie znowu włącza działa start stop a drugą mam klimatyzację rotenso i tamta schodzi w dół z mocą nawet do 300 w dzięki temu chodzi bardzo płynnie i się nie wyłącza. Moje pytanie czy da się z tym coś zrobić? Pyta się o ustawieniach serwisowej zmienić zakres modulacji?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Słaba modulacja mocy kaisai 3.5kw
2 Odpowiedzi, 639 Wyświetleń|
Witam mam zamontowaną klimatyzację kaiser 3,5 kW na pomieszczenie około 40 m problem mam z tym że podczas grzania klimatyzacja moduluje moc w dół do 700 w i niżej nie schodzi przez przez co po nagrzaniu wyłącza się i po jakimś czasie znowu włącza działa start stop a drugą mam klimatyzację rotenso i tamta schodzi w dół z mocą nawet do 300 w dzięki temu chodzi bardzo płynnie i basketball stars się nie wyłącza. Moje pytanie czy da się z tym coś zrobić? Pyta się o ustawieniach serwisowej zmienić zakres modulacji?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2026-06-18, 09:05:29 przez admin.)
Z mojego doświadczenia wynika, że w większości klimatyzatorów minimalna moc modulacji jest ograniczona konstrukcyjnie przez sprężarkę i elektronikę sterującą, więc ustawieniami serwisowymi raczej nie da się jej znacząco obniżyć, choć warto sprawdzić to w autoryzowanym serwisie producenta. (2026-03-24, 16:33:38) napisał(a): Witam mam zamontowaną klimatyzację kaiser 3,5 kW na pomieszczenie około 40 m problem mam z tym że podczas grzania klimatyzacja moduluje moc w dół do 700 w i niżej nie schodzi przez przez co po nagrzaniu wyłącza się i po jakimś czasie znowu włącza działa start stop a drugą mam klimatyzację rotenso i tamta schodzi w dół z mocą nawet do block blast 2 300 w dzięki temu chodzi bardzo płynnie i się nie wyłącza. Moje pytanie czy da się z tym coś zrobić? Pyta się o ustawieniach serwisowej zmienić zakres modulacji?Właściwie każdy typ klimatyzatora ma swoją własną, predefiniowaną zasadę działania. Zazwyczaj używam trybu chłodzenia i dostosowuję prędkość wentylatora, aby pracował ciszej. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC