Czy są tutaj osoby, które prowadzą działalność gospodarczą i mają jakieś doświadczenia dobre lub złe z systemami księgowości online w rodzaju [reklama] szczególnie w kontekście, która dopiero prowadzenie DG. Bardziej polecacie czy odradzacie taki rodzaj usług? Zastanawiam się jakie są plusy i minusy a także Wasze ogólne wrażenia związane z taką formą współpracy. Jeżeli jesteście w stanie coś powiedzieć na ten temat to z góry wielkie dzięki.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Księgowość online
13 Odpowiedzi, 11262 Wyświetleń|
Kiedyś się nad tym zastanawiałem,ale porzuciłem ten pomysł.Wolę biuro podatkowe,kontakt on-line,pomoc przy kontrolach,bezpośredni kontakt i wyjaśnienie wątpliwości. Dobre lokalne biura znają nasze US i ZUS-y, więc pod nich przygotowują dokumentacje, wiedzac,że jak coś sknocą to odczują odpływ klientów. Ja odradzam.
Tylko własny program i księgowa. Żadne niepewny strony www. Pozdrawiam
Podpisujesz umowę z biurem,zgłaszasz to w US i jak jest kontrola to będą kontrolować Twoje papiery w biurze podatkowym,a nie będziesz latał koło nich.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-24, 13:05:36 przez obser.)
Co do programu to dobry program fakturujący z magazynem. podatkowy zostaw niech biuro to prowadzi,bo niedługo trzeba będzie wysyłać JPK i inne pierdoły,nawet oni sami nie wiedzą,więc biuro musi się dostosować, a Tobie to zejdzie z głowy.
Skoro jakość usług jest taka lub lepsza, skoro dostęp do usługi ksiegowych jest w zasadzie 24h na dobę, to po co z tego rezygnować?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-07-26, 09:35:44 przez kroms.)
Księgowość online to przyszłość, szczególnie że pracują tam księgowi którzy znają się na swojej robocie i podpowiadają jak optymalizować pewne usługi. [reklama].
Ja dopiero zaczynam prowadzić własną firmę i mam zatrudnioną księgową
Tak naprawdę księgowością można zająć się samodzielnie. Tym bardziej, że nie brak narzędzi, które dodatkowo ją uproszczają. [reklama]
Niby tak, ale nie każdy się na tym zna. Zawsze to pewien dodatkowy kłopot.
mój brat 2 lata temu założył firmę i wszystkie papiery i rozliczenia robiła mu księgowa, początkowo za 100/mc bo to znajoma mamuśki, ale po 3 miesiącach podniosła cenę o 20 zł, niby nic takiego tyle że po roku młody płacił prawie 200 zł tak naprawdę za nic teraz żona prowadzi mu księgowość przez [reklama] i nie narzeka bo płaci dosłownie groszowe sprawy
I śpi spokojnie bo żona robi mu JPK
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-11-29, 17:26:20 przez Amfan.)
nikt nie jest bez vat :-)
Jest kilka usług internetowych obsługujących księgowość online i robią to naprawdę dobrze. Mam tutaj na mysli chociażby słynny infakt.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-12-22, 12:20:08 przez januszk.)
Powoli banki zaczynają oferować tego typu usługi - szczególnie VATowcom rozliczającym się na podstawie księgi rozchodów i przychodów. Taką usługe można znaleźć np w mBanku. W specjalnej zakładce, wpisuje się faktury kosztowe i przychodowe. Na końcu wychodzi podatek który trzeba zapłacić. Mega szybki i mega wygodne. [reklama] ranking kont osobistych pod względem kosztów.
wydaje mi się, że ciekawe rozwiązanie jeśli chodzi o księgowość internetową ma [reklama] Oferta skierowana jest dla przedsiębiorstw z księgowością uproszczoną i pełną księgowością. Szczegółów najlepiej szukać na w/w stronie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-02-28, 20:00:57 przez kami1.)
Rozliczanie się za pomocą aplikacji internetowych jest tańsze niż korzystanie z tradycyjnego biura rachunkowego. (tutaj wysokość opłaty uzależniona jest od ilości dostarczanych do biura dokumentów i skomplikowania prowadzonej działalności) W księgowości online mamy stały dostęp do dokumentów i w każdej chwili możemy ponownie sprawdzić każdą fakturę. Mamy więc stałą kontrolę nad sytuacją firmy. Gdy dokumenty znajdują się już w systemie można bez problemu generować różnego rodzaju zestawienia i raporty. Dodatkowy plus przy takim rozwiązaniu to, że mamy dostęp do modułu umożliwiającego wystawianie faktur on-line i od razu przesłać ją do kontrahentów To tylko kilka z dostępnych rozwiązań. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY