Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

chłodziarka Kelvin MCF7000

6 Odpowiedzi, 5713 Wyświetleń

daropiwo

2017-09-19, 20:16:16
Nowy użytkownik
Witam serdecznie.Mam problem z chłodziarką przemyslową marki Kelvin. Ponieważ jestem początkujący mam problem ze zdiagnozowaniem usterki - zamarzają zawór rozprężny i zawór ssący.Co może być tego przyczyną?
  • Odpowiedz

freegass

2017-09-20, 07:04:55
Użytkownik
Za mały przepływ oleju przez wymiennik (pompa,filtr), zasyfiony wymiennik lub nawet częściowo przytkane płyty wymiennika.
  • Odpowiedz

pasażer

2017-09-20, 13:44:19
Nowy użytkownik
Tak jak pisze kolega powyżej, lub mała ilość czynnika, co w Kelvinie jakoś mnie nie dziwi :lol: Spotkałem się z ich nowymi urządzeniami gdzie były mikro nieszczelności, a nawet nówkami prosto od dystrybutora które były szczelne ale zapomniano je załadować czynnikiem :lol:
  • Odpowiedz

daropiwo

2017-09-20, 17:49:34
Nowy użytkownik
Dziękuję za podpowiedzi. Wybieram się tam dopiero w poniedziałek ale muszę jakiś plan mieć. Co do czynnika to wg tabliczki znamionowej powinno być 3,5 kg. Mogę się jedynie z zegarami zapiąć i pomierzyć ciśnienia . Nie wiem nawet czy chłodziwem jest olej- jest to wielce prawdopodobne gdyż ma chłodzić frezarkę. W każdym razie mam jakoś zarysowany plan działania.Po wykonaniu czynności opiszę co i jak.
  • Odpowiedz

daropiwo

2017-10-01, 19:10:36
Nowy użytkownik
W tym przypadku chłodziwem jest roztwór glikolu i raczej obieg jest prawidłowy. Uzupełniłem ok 500 g czynnika i sytuacja się poprawiła. Nie zamarza już zawór rozprężny. Co do zaworu ssącego potrafi się oszronić. We wzierniku nadal się gotuje co mnie niepokoi. Oprócz tego nie wiem jak ma być ustawiony presostat na wysokim ciśnieniu załączający wentylator.Maszyna została sprowadzona jako złom więc nie wiem kto i kiedy tam grzebał. Oprócz tego otwiera mi sie zawór parzializzazione gdzie taka sama naklejka jest na tym samym presostacie. Nie mogę pojąc do czegoten zawór. Wentylator steruje się dobrze ale działanie zaworu jest prawie losowe.
  • Odpowiedz

miezala5

2017-10-06, 12:10:05
Top użytkownik
!Smile)))
Znajć wyciek czynnika!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa