Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Przenośny. Dziwny zapach z odprowadzania ciepła. Pytanie

1 Odpowiedzi, 7046 Wyświetleń

Jaroo

2017-10-11, 20:12:05
Gość
Witam mam dwa pytania na temat przenośnego klimatyzatora. Posiadam klimatyzator przenośny firmy blysss o mocy 12000 B.T.U. 3.5 KW. Moje pytanie to. 1- Z otworu gdzie wydobywa się powietrze gorące które jest odprowadzane za okno wydobywa się brzydki zapach a z otworu zimnego powietrza jest wszystko ok. Niby nie przeszkadza bo przez rurę idzie na dwór ale gdy chce osuszyć pokój i nie zakładam rury to śmierdzi mi w pokoju. Próbowałem już różne pianki i nic to nie daje. W środku urządzenia były myszy bo całą otulina cieplna na rurach jest pogryziona, wszystko posprzatalem po nich i umyłem jakims srodkiem z wybielaczem ale nadal śmierdzi. Polecacie jakiś środki chemiczne lub coś innego by pozbyć się tego zapachu ?. Pytanie 2. Podczas osuszania ściągam rurę i zamykam wszystkie drzwi i okna. Włączam oszuszanue i klimatyzator włącza i wyłącza pompe co chwilę to samo z wentylatorem z cieplym powietrzem tak ma być ? Wiecej wody odprowadza podczas zwykłej pracy chłodnia...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa