Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Finansowanie i rozwój działalności gospodarczej

11 Odpowiedzi, 13938 Wyświetleń

januszk

2018-01-09, 07:01:48
Użytkownik
Gdzie i w jaki sposób można w tanio pozyskiwać kapitał który często jest niezbędny do prowadzenia działalności gospodarczej?

Jakie macie zdanie o firmach pożyczkowych prywatnych?
https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kody...owe/feniko

Pytam się tutaj o ofertę Feniko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-04-03, 08:14:28 przez januszk.)
  • Odpowiedz

coolmaker1

2018-01-09, 07:35:09
Zaawansowany użytkownik
....I już popsułeś humor ......SPAMER
  • Odpowiedz

kroms

2018-01-09, 09:07:46
Banned
No jak to gdzie? Banki. Tylko banki to nie są dobre wujki, co do dadzą kasę i nie trzeba będzie im jej później zwracać. Banki zyją z procentów - a te często nie są niskie. Plusem jest to, że wszelkie koszta związane z pożyczkami, z kredytami można później odliczać od podatku dochodowego, chociaż i za to podobno US się bierze i będzie oceniał, czy daną firmę stać na kredyt czy też nie. Rozumiecie co się dzieje - US będzie oceniał zdolność kredytową danej firmy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-01-29, 10:08:00 przez kroms.)
  • Odpowiedz

obser

2018-01-09, 14:10:04
Top użytkownik
Ostanio przebojem jest pozyskiwaniem pieniędzy z bankomatów w nocy od tyłu.
  • Odpowiedz

zhu.agmet

2018-01-09, 15:31:12
Nowy użytkownik
obser napisał(a):Ostanio przebojem jest pozyskiwaniem pieniędzy z bankomatów w nocy od tyłu.
No no... szkoda tylko, że żadna ze stron na tym nie skorzystała.
  • Odpowiedz

Bock

2018-01-13, 16:18:36
Zaawansowany użytkownik
Pozostaje dofinansowanie z urzędu pracy na np. stworzenie miejsca pracy, oraz dofinansowania unijne. Banki to zło konieczne, prowizje i odsetki są wysokie czym dłużsszza krecha ty wiecej odsetek.
  • Odpowiedz

obser

2018-01-14, 12:44:23
Top użytkownik
Bock napisał(a):Pozostaje dofinansowanie z urzędu pracy na np. stworzenie miejsca pracy, oraz dofinansowania unijne. Banki to zło konieczne, prowizje i odsetki są wysokie czym dłużsszza krecha ty wiecej odsetek.
Dofinansowanie jest dobre tylko wtedy jak masz zapewniony front robót. Bo tak wesoło nie jest ja dostaniesz 20k i musisz bezrobotnego utrzymać przez 2 lata,więc 20000:24= 833 zł/miesiąc, a najmniejsze nakłady na niego to 4 tyś/miesiąc. I do tego jeszcze musisz zakupić naprawdę coś potrzebnego, aby przynosiło zysk.
  • Odpowiedz

Bock

2018-01-14, 18:59:15
Zaawansowany użytkownik
Dokładnie masz 100% racji znajomy brał dofinansowanie na stworzenie miejsca pracy ze 3 lata temu, była to chyba kwota ok 18tyś, pracownicy z Urzędu Pracy to była porażka jeden nie przychodził, drugi po pierwszej wypłacie zalany w trupa i tak co miesiąc, wiem że ludzi się troche przewinęło przez te dwa lata i na koniec mówił ze więcej z tego nie skorzysta. Samochodu za to nie kupisz tylko narzędzia serwisowe itp.
  • Odpowiedz

Kamilos77

2021-10-31, 10:30:18
Nowy użytkownik
Ja zawsze przy pożyczkach korzystam z pomocy agenta. Dzięki temu zawsze mam szeroką ofertę i mogę wybrać najlepszą opcję. Zazwyczaj potrzebne jest tylko zaświadczenie o dochodach i minimum formalności.
  • Odpowiedz

margaretka

2022-02-18, 20:45:26
Nowy użytkownik
Z reguły jest tak, że jak są problemy finansowe, jak potrzebujemy dodatkowej gotówki, to sięgamy po kredyt. Ja niestety jeden błąd w tym kierunku zrobiłam, bo zdecydowałam się na kredyt franki i teraz tego bardzo żałuje. Dostałam co prawda namiar na bardzo dobrą firmę , która pomaga walczyć z bankami. Ale ile teraz czeka mnie stresu???
  • Odpowiedz

MariuszM

2022-06-06, 15:37:56
Nowy użytkownik
Szczególnie w dzisiejszych czasach.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa