Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Podłączenie klimatyzacji do biozna

3 Odpowiedzi, 5000 Wyświetleń

borysek020

2018-05-12, 08:11:17
Nowy użytkownik
Witam chce podpiąć klimę w Bizonie mam już kompletną klimę z VW wento. Moje pytanie brzmi jak poprowadzić elektrykę żeby wszystko grało. Od początku: podpinam dmuchawę do prądu, przy załączonym 1 biegu z instalacji dmuchawy prąd wychodzi jednym kablem dalej, podpinam go pod przełącznik potem... (czujnik ciśnienia, po drodze jeszcze termostat z sondą gdzieś w okolicach parownika?),później pobudzenie na przekaźnik i dalej do sprzęgła sprężarki. Dobrze myślę? Największy problem mam z podpięciem czujnika ciśnienia na skraplaczu ma 4 piny nie bardzo wiem co gdzie podpiąć. Było by miło gdyby ktoś pomógł.
  • Odpowiedz

frost-ch

2018-05-12, 13:45:42
Zaawansowany użytkownik
borysek020 napisał(a):Witam chce podpiąć klimę w Bizonie mam już kompletną klimę z VW wento. Moje pytanie brzmi jak poprowadzić elektrykę żeby wszystko grało. Od początku: podpinam dmuchawę do prądu, przy załączonym 1 biegu z instalacji dmuchawy prąd wychodzi jednym kablem dalej, podpinam go pod przełącznik potem... (czujnik ciśnienia, po drodze jeszcze termostat z sondą gdzieś w okolicach parownika?),później pobudzenie na przekaźnik i dalej do sprzęgła sprężarki. Dobrze myślę? Największy problem mam z podpięciem czujnika ciśnienia na skraplaczu ma 4 piny nie bardzo wiem co gdzie podpiąć. Było by miło gdyby ktoś pomógł.
Mniej więcej dobrze pres skraplacza podwójny rozłącza awaryjnie i załącza wentylator , musisz dobrze zrobić napęd sprężarki ,najlepiej daj dodatkowe koło i pasek napędowy , w żadnym wypadku nie wykorzystuj napędu filtra odśrodkowego lub alternatora ,powodzenia
  • Odpowiedz

radekrp90

2018-05-15, 05:47:30
Użytkownik
[Obrazek: golf-mk4-6704.png]
Piny 1-2 - zwarte dla ciśnień 1.5-32 bar więc pod to podłączasz sprzęgło i wentylator skraplacza (bieg I).
Piny 3-4 - zwarte dla ciśnienia powyżej 16 bar - tu podłączasz II-gi bieg wentylatora skraplacza.

Przycisk podłączasz pod termostat parownika (to co nazywasz sondą), z termostatu podłączasz się pod pin 1 presostatu. Pin 2 podłączasz sobie do przekaźnika sprzęgła.
Pin 3 powinien być podłączony po zapłonie, a pin 4 podłączony do wentylatora na bieg drugi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa