Witam kolegów, dostałem do naprawy pasteryzator do lodów Carpigiani - Icemaster 60. Sytuacja jest taka, iż zamarzła woda w chłodnicy wodnej, sprężarka pociągła wody i oczywiście wszystko stanęło.
Oczywiście brak jest jakichkolwiek oznaczeń na urządzeniu i sprężarce. Z racji wieku urządzenia i po zaworze rozprężnym domyślam się, że to pracowało na R22.
Propozycja podana przez klienta. Wymienić sprężarkę oraz zastosować skraplacz powietrzny.
I tutaj moje pytanie. Czy ktoś tutaj przerabiał już podobny temat? Kto się orientuje jakiej wielkości zastosować sprężarkę? Wsad to 60 litrów zaczynu.
Oczywiście brak jest jakichkolwiek oznaczeń na urządzeniu i sprężarce. Z racji wieku urządzenia i po zaworze rozprężnym domyślam się, że to pracowało na R22.
Propozycja podana przez klienta. Wymienić sprężarkę oraz zastosować skraplacz powietrzny.
I tutaj moje pytanie. Czy ktoś tutaj przerabiał już podobny temat? Kto się orientuje jakiej wielkości zastosować sprężarkę? Wsad to 60 litrów zaczynu.