Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zabierak 6SEU14C

5 Odpowiedzi, 2914 Wyświetleń

Whisky

2019-06-24, 21:19:59
Top użytkownik
Panowie, jak to jest że zerwało nie to co się miało zerwać? Słaby materiał? Montowany w zeszłym roku...
Dodam jeszcze że w zeszłym roku odkręciła się ta tarcza za zabierakiem i dodałem kropelkę kleju do gwintu. Może coś z silnikiem nie tak? Ciśnienia w normie ale zastanawiam się nad olejem ponieważ przy odzysku było 280g na 440g i 29oleju gdzie nawet nie był wymieszany olej z czynnikiem bo klima już nie działa parę tygodni.
[Obrazek: 5b053a0da33cc76b.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-06-24, 21:31:45 przez Whisky.)
  • Odpowiedz

maciek444

2019-06-25, 03:19:50
Nowy użytkownik
Może sprzegielko na alternatorze stoi jeżeli występuje lub rzeczywiście przeolejony.
Ostatnio też w jakiejś toyocie odzyskałem tyle oleju ale wszystko od lat bez probleu działało to tak samo wpuscilem
  • Odpowiedz

Whisky

2019-06-25, 18:47:01
Top użytkownik
W tej toyocie sprężarka sąsiaduje z napinaczem wałem i wspomaganiem kierownicy. Po zamontowaniu nowego zabieraka raz wykręciła mi się osłona zabieraka ale mniejsza o to. Ciśnienie LP koło 0 bar i jutro wymieniam dysze a jeśli to nie pomoże to będę musiał szukać ten elektryczny zawór za dysza. Patent toyota...
  • Odpowiedz

gajdek419

2019-06-27, 16:49:50
Zaawansowany użytkownik
Niestety, nowa część jest azjatycka = kształt jak oryginał ale materiały już nie...
Wydaje się, że gdyby układ był przeolejony to i ciśnienia nie były by ok tak jak piszesz.
  • Odpowiedz

Whisky

2019-06-27, 20:47:14
Top użytkownik
Na tą chwilę wymieniłem dławik i napełniłem 440g czynnika z początku nie działało jak powinno i podłączyłem sterownik PWM. Pobawiłem się mocą i po chwili wróciło wszystko do normy. Gazowałem odpalałem z 2 godziny i klima hula idealnie czyli 2/12bar przy 35C w cieniu. Jeszcze się zastanawiałem czy zawór w sprężarce przypadkiem się nie wiesza ale już nie mogłem nic więcej grzebać bo działa. Moja teoria jest taka że dławik blokował przepływ a sprężarka robiła próżnię i przy wysokich obrotach po prostu ją zablokowało i wyrwało zabieraki. Fakt muszą być liche skoro zabezpieczenie nie wyrwało.....
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa