Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

BMW e46 głośne załączanie sprężarki

2 Odpowiedzi, 1426 Wyświetleń

Mipel

2020-02-16, 09:07:39
Nowy użytkownik
Witam wszystkich , mam problem z klimatyzacją w bmw e46 330ci silnik m54b30 2001r , klima ogólnie działa i chłodzi jak należy , ale samo załączanie kompresora jest gwałtowne i czuć oraz słychać moment spinania sprzęgła. Stojąc na zewnątrz auta słychać głośne kliknięcie , natomiast wewnątrz również to słychać tylko ciszej i czuć lekkie uderzenie . Jest to mój pierwszy samochód ze sprzęgłem kompresora w którym tak słychać jego start. Wcześniej miałem e34 , e38 , Mercedesa 124 i jeepa zj i w żadnym nie miałem takich przygód .

Oba paski wielorowkowe oraz wszystkie rolki mam nowe , kompresor raczej nie jest zatarty gdyż mogę go obracać ręką . Klima była napełniana szafką w zeszłe lato , podobno brakowało 200g czynnika , ale nic w sile chłodzenia ani jakości pracy się nie zmieniło. Auto miało 3 lata temu założony nowy skraplacz i filtr .
  • Odpowiedz

radekklimat

2020-02-21, 18:46:25
Moderator
Wymien zespol napedowy sprezarki w calosci
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa