Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

vectra C - zwarcia na cewkach kompresora

2 Odpowiedzi, 3951 Wyświetleń

Ronal

2021-08-16, 13:31:14
Nowy użytkownik
Cześć, mój problem w vectra C 1.8 (kompresor: Sanden) jest taki, że przepala mi cewkę kompresora. Cewka ma po prostu zwarcie (nie przerwę). Wywala bezpiecznik w skrzynce przy próbie włączenia. Podpinając bezpośrednio napięcie z akumulatora pod cewkę przez bezpiecznik - też pali. Wymieniłem cewkę na oryginalną używaną ze sprawnego kompresora - przejechałem ok 1000 km. na klimatyzacji i cewka znów padła. Ogólnie sam wałek kompresora jak kręcę sprzęgłem to chodzi bardzo lekko, bez jakichś oporów. Tak klima zawsze chodziła okej.

Moje pytanie jest takie, czy te cewki potrafią się tak psuć i po prostu miałem pecha, czy przyczyna może być inna? Rozumiem, że w środku jest bezp. termiczny, ale od zbyt wysokiej temp. to raczej byłaby przerwa na cewce gdyby strzelił, a nie zwarcie?
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2021-08-24, 16:38:43
Top użytkownik
Wymień na nową.Cewka to przypadłośc opli
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa