Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Display do lodow zanieczyszczony układ

6 Odpowiedzi, 9787 Wyświetleń

SuchyPawel

2022-02-19, 10:25:19
Nowy użytkownik
Witam mam szybkie pytanie odnosnie zamrażarki do lodow (niewiem jak to sie fachowo nazywa) ktos kiedys nazywa to Display i ja tak mowie.
Wyjasnie o co chodzi, rok temu taka zamrazarka przestala dzialac teoretycznie kompresor stwierdził fachowiec (po zalaczeniu kompresor chodzil i byl bardzo mocno gorący pokazywalo +23°) no to pseudo fachowiec wymienil kompresor napelnil czynnikiem zalaczyl i pojechal, po niecałej dobie wielka biala chmura wydobywala sie z kompresora, przyjechal ponownie zdemontowal kompresor i niestety zostawił otwart instalacje okolo 1 5 roku.
I moje pytanie jest nastepujace czy da sie po tak dlugom czasie jeszcze uratowac zamrazarke? Jeśli tak to w jaki sposób.
  • Odpowiedz

czesio26

2022-02-20, 06:57:58
Użytkownik
Co to "biała chmura wydobywała się z kompresora" ?? Przecież kompresor to szczelna banka z której nic nie moze się wydobywac??
  • Odpowiedz

SuchyPawel

2022-02-21, 17:37:21
Nowy użytkownik
"Biała chmura" to pracownice tak opisały. Jak dla mnie to czynnik w jednej chwili uciekł w koncu 2.7kg. i kompresor nowy na złom na szczęście byl na gwarancji i przyslali nowy. Kompresor spory i ciezki DORIN H100CS/ISA. Tylko chcialem się dowiedzieć czy jest możliwość uratowania zamrazarki i jak to robicie.
  • Odpowiedz

czesio26

2022-02-21, 19:32:22
Użytkownik
1 wlutuj spreżarke
2 wlutuj duży filtr
3 długa próznia,z1-2 godziny
4 napełnij czynnikiem według tabliczki
  • Odpowiedz

SuchyPawel

2022-04-29, 14:36:25
Nowy użytkownik
Witam jaka mniej wiecej jest cena naprawy takiego unitu z nabiciem etc. Oczywiscie naprawa przez firme Tylko orientacyjnie pytam ( decyzja zapadla wymiana na nowy unit i teraz chce porównać)
  • Odpowiedz

czesio26

2022-04-29, 19:55:51
Użytkownik
I bądz tu jasnowidzem..... :-)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa