Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Haier Tayga - tryb wentylatora po schłodzeniu.

4 Odpowiedzi, 10969 Wyświetleń

Krisss

2022-08-29, 13:57:51
Gość
Witam szanowne grono fachowców.

Zacznę od początku jaki mam problem ewentualnie brak wiedzy. Mam mieszkanie 86m2 podzielone na strefę dzienna i nocna. Salon 36m2 w którym mam zamontowany w ubiegłym roku klimatyzator marki Mitsubishi MSZ-HR50VF. Chłodzi super i jestem mega zadowolony tylko w strefie nocnej słabo było "czuć" gdyż żona lubi mieć na klimie 25-26stp. przez co w dalsze zakątki słabo dochodziło. Postanowiłem zamontować w sypialni coś tańszego który miał schłodzić sypialnie i dmuchać przez drzwi na pozostałe pokoje. Zamontowałem Haiera Tayge 3.5.Super chłodzi ale jak osiągnie zadaną temperaturę to JW wyłącza się całkowicie do zera gdzie Mitsubishi wyłącza JZ ale wentylator dalej pracuje chłodząc i mieszając powietrze. Pytanie czy ten model tak ma czy coś mu się pomyliło. Powiem szczerze, myślałem że każdy klimatyzator przechodzi w tryb dmuchawy.
  • Odpowiedz

aminokwas

2022-08-31, 17:55:14
Zaawansowany użytkownik
Haier'y tak mają.
  • Odpowiedz

ZygfrydVonHosenduft

2022-09-27, 07:08:24
Nowy użytkownik
Mam podobny problem tylko, że wentylator mojej Taydze wyłącza się po nagrzaniu pomieszczenia. Jest to kłopotliwe, bo pomieszczenie się wychładza dość szybko ale czujnik temperatury nie rejestruje tej zmiany. Trzeba urządzenie wyłączyć i włączyć od nowa. Czy da się ustawić je tak, żeby wentylator chodził non stop w trybie grzania? A może da się przenieść czujnik temperatury poza jednostkę wewnętrzną - gdzieś na ścianę na przykład (gwarancja to nie problem)?
  • Odpowiedz

rom

2023-11-27, 07:54:13
Nowy użytkownik
Witam

mam taką samą sytuację na użytkownik "ZygfrydVonHosenduft". Czy udało się ten temat jakoś rozwiązać?
  • Odpowiedz

Abba6

2024-06-27, 20:01:45
Nowy użytkownik
Dzień dobry, wprawdzie nie mam modelu Tayga, a Flexis Plus. Również po osiągnięciu temperatury rozłączało się chłodzenie oraz wentylator, ale od kilku dni wentylator chodzi cały czas, czyli przechodzi w tryb wentylacji po osiągnięciu temperatury - zarówno w funkcji dry jak i cool. Czy to możliwe żeby urządzenie się jakoś zaktualizowało i zmieniło działanie funkcji? Mam podłączony moduł wifi i zainstalowaną aplikację
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa