Dzień dobry,
Stoję przed wyborem klimatyzacji split w mieszkaniu 65m (załączam rzut mieszkania z zaznaczonym miejscem w którym widzie jednostkę wewnętrzna). Dostałem kilka propozycji z firmy montującej klimatyzatory w tym wycenę samego montażu w zaznaczonym miejscu, która wynosi 3400 (dużo, mało, jak sądzicie?).
Klimatyzatory zaproponowane przez firmę (w nawiasie cena montażu + cena urządzenia):
W ich ofercie (poza tymi wymienionymi wyżej) są też klimatyzatory marek: Mitsubishi, Fuji, Rotenso, Hisense, Daikin, LG.
Pytania:
Będę wdzięczny za podsunięte rady.
Pozdrawiam
Stoję przed wyborem klimatyzacji split w mieszkaniu 65m (załączam rzut mieszkania z zaznaczonym miejscem w którym widzie jednostkę wewnętrzna). Dostałem kilka propozycji z firmy montującej klimatyzatory w tym wycenę samego montażu w zaznaczonym miejscu, która wynosi 3400 (dużo, mało, jak sądzicie?).
Klimatyzatory zaproponowane przez firmę (w nawiasie cena montażu + cena urządzenia):
- Gree Pular 3.5kw (7900)
- Heiko (Haier) Brisa 3.5kw (7300)
- Samsung WindFree Comfort 3.5kw (9000)
- Panasonic Etherea 3.5kw (11000)
- ANDE Basic+ 3.5kw (7200)
W ich ofercie (poza tymi wymienionymi wyżej) są też klimatyzatory marek: Mitsubishi, Fuji, Rotenso, Hisense, Daikin, LG.
Pytania:
- czy miejsce, które wybrałem będzie ok jeśli nie zależy mi na tym, żeby w każdym pomieszczeniu była ta sama temperatura, przykład: bez klimatyzacji w mieszkaniu jest 29 stopni, na klimatyzacji ustawiam 22 i w przedpokoju jest 22, w sypialni 24, a w salonie 26. Nie zależy mi na tym, żeby schłodzić każde pomieszczenie do zadanej temperatury np 21 stopni, tylko żeby zbić jednocześnie o kilka stopni temperaturę w każdym pomieszczeniu.
- który model z wymienionych jest wart uwagi? Zależy nam tez na dobrej filtracji, czyszczeniu powietrza itd (kot z białaczką) - pod tym względem niby Panasonic wysuwa się na prowadzenie z ich Nanoe X, pytanie, czy to nie jest jakaś marketingowa ściema, za która nie warto dopłacać?
Będę wdzięczny za podsunięte rady.
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY