Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dźwiek jednostki zewnętrznej Rotenso Kuka

4 Odpowiedzi, 1394 Wyświetleń

phabb

2024-06-19, 08:21:37
Nowy użytkownik
Hej, według mnie mam problem z w/w urządzeniem. W LINKU przedstawiam video z pracą, który według serwisu jest normalną pracą urządzenia i umywa ręce od dalszych czynności. Klimatyzator przechodzi okresowe przeglądy rok do roku. Podkładki gumowe zostały wymienione na grubsze. Dźwięki dochodzą z okolic kompresora (chyba). Co według was mogę zrobić, żeby zniwelować ten hałas? Przy zamkniętych oknach jest git, ale jednostka może być na dłuższą metę uciążliwa dla sąsiadów.

Pozdrawiam Smile
  • Odpowiedz

aminokwas

2024-06-19, 18:42:11
Zaawansowany użytkownik
Coś ci wpada w rezonans.
Metodą prób i błędów można to wyeliminować.
Podłożyć tu, podłożyć tam. Dokręcić tu, odkręcić tam.
Próbuj.
  • Odpowiedz

mariofreezer

2024-06-20, 03:26:04
Użytkownik
Rotenso to najgorsze dziadostwo jakie montowałem serwis robi wszystko żeby wina była po stronie instalatora albo klienta.Miałem takie przypadki i to tylko w tym dziadostwie zdejmij przednią obudowę i wyciągnij górne wygłuszenie sprężarki zobacz jak będzie wtedy.
  • Odpowiedz

akcident

2024-06-20, 08:56:37
Nowy użytkownik
Hej, wydaje się, że masz problem z hałasem dochodzącym z klimatyzatora, zwłaszcza z okolic kompresora. Aby zniwelować ten hałas, rozważ umieszczenie klimatyzatora na solidnym, stabilnym podłożu z dodatkowymi podkładkami lub matami dźwiękochłonnymi. Skontaktuj się ponownie z serwisem klimatyzatorów, aby dokładnie ocenić źródło problemu i ewentualnie dostosować części kompresora. Możesz również rozważyć instalację barier dźwiękowych wokół jednostki zewnętrznej oraz konsultację z sąsiadami w sprawie potencjalnych zmian godzin pracy klimatyzatora. Regularne przeglądy i konserwacje klimatyzatora są kluczowe dla minimalizowania hałasu i utrzymania jego sprawności. Życzę powodzenia w rozwiązaniu problemu i dobrych relacji sąsiedzkich!

phabb

2024-06-21, 09:29:30
Nowy użytkownik
Otrzymałem odpowiedź bezpośrednio od producenta że problemem najprawdopodobnie jest "poluzowana izolacja sprężarki - bardzo prosta i łatwa rzecz do "naprawy"". Możecie podzielić się wskazówkami jak mam się do tej izolacji dostać? P.S. Dzięki wszystkim za zaangażowanie w temat!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa