Witam wszystkich- mój pierwszy post na forum i oczywiście jak większość trafiłem tu z kłopotem klimy ale do rzeczy.
od4 lat korzystam z klimatyzatora AUX-12FH/O i do tej pory było ok. Jakieś 3 tygodnie temu zrobił się kłopot- mam wrażenie że chłodzi zdecydowanie słabiej. Pomimo włączenia funkcji strong i ustawienia na ma chłodzenie - tj 16 stopni. Inna sugestia- dawniej wentylator jednostki zewnętrznej miał wysokie obroty - teraz owszem kręci się ale zdecydowanie wolnej.
był serwis od klimy- zasugerował wymianę jednostki sterującej - wymieniona na nową oryginalną - dalej to samo - ilość czynnika oki.
Z kratki temp powietrza ma ok 15 stopni - w pomieszczeniu ok 24.
No i pytania:
1. gdzie szukać problemu?
2. jak sprawdzić czy to urządzenie ma jakieś błędy? jak to sygnalizuje?
pozdrawiam
od4 lat korzystam z klimatyzatora AUX-12FH/O i do tej pory było ok. Jakieś 3 tygodnie temu zrobił się kłopot- mam wrażenie że chłodzi zdecydowanie słabiej. Pomimo włączenia funkcji strong i ustawienia na ma chłodzenie - tj 16 stopni. Inna sugestia- dawniej wentylator jednostki zewnętrznej miał wysokie obroty - teraz owszem kręci się ale zdecydowanie wolnej.
był serwis od klimy- zasugerował wymianę jednostki sterującej - wymieniona na nową oryginalną - dalej to samo - ilość czynnika oki.
Z kratki temp powietrza ma ok 15 stopni - w pomieszczeniu ok 24.
No i pytania:
1. gdzie szukać problemu?
2. jak sprawdzić czy to urządzenie ma jakieś błędy? jak to sygnalizuje?
pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY