Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima do domu multi lub 2 jednostki

1 Odpowiedzi, 728 Wyświetleń

Maciey

2024-08-29, 16:33:08
Gość
Witam wszystkich. Chciałbym sobie założyć w domu (dom 75-80 M2) klimę. Myślałem wstępnie o dwóch jednostkach jedna na dół druga na górę. Multisplit chyba wyjdzie drożej z tego co oglądałem. Co możecie polecić? Zależy mi na czyms tanim a dobrym (nie chce wykładać po 4-5 tys na jednostkę). Ewentualnie potrzebowałbym też kogoś kto by mi to założył Wink Z góry dzięki za pomoc!
  • Odpowiedz

akcident

2024-08-30, 08:10:17
Nowy użytkownik
Witam! Przy założeniu klimatyzacji do domu o powierzchni 75-80 m², jeśli chcesz oszczędzić, to rzeczywiście lepszą opcją może być montaż dwóch oddzielnych jednostek split zamiast systemu multisplit, który zazwyczaj jest droższy ze względu na bardziej skomplikowaną instalację i większe jednostki zewnętrzne. Dwie oddzielne jednostki split pozwolą Ci lepiej dostosować wydajność do poszczególnych pomieszczeń i mogą okazać się tańsze w zakupie.
Jeśli szukasz tańszej klimatyzacji, ale o dobrej jakości, warto rozważyć marki takie jak Gree, Midea, Hisense, czy TCL. Są one zazwyczaj przystępne cenowo, a jednocześnie oferują dobrą efektywność energetyczną i niezawodność. Możesz również poszukać modeli na wyprzedażach lub w promocjach – często można znaleźć naprawdę korzystne oferty.
Co do montażu, warto zapytać lokalnych instalatorów o wycenę, bo ceny mogą się znacznie różnić w zależności od regionu i zakresu prac. Możesz poszukać firm w swojej okolicy, które mają dobre opinie lub pytać znajomych o rekomendacje. Upewnij się, że wybrany instalator ma odpowiednie certyfikaty i doświadczenie, aby uniknąć problemów z gwarancją lub działaniem klimatyzacji w przyszłości. Powodzenia w wyborze!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-09-18, 12:43:02 przez admin.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa