Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy ktoś korzystał z opcji wynajmu długoterminowego samochodu?

10 Odpowiedzi, 1790 Wyświetleń

azet

2026-02-25, 12:06:22
Użytkownik
Jak w temacie. Czy ktoś moze korzystał z opcji najmu długoterminowego samochodu? Czy jesteście zadowoleni?

Biorę pod uwagę skorzystanie z oferty najmu, do tej pory w firmie korzystałem głównie z leasingu, jednak wykup do majatku prywatnego z powodu obecnych przepisów nie jest już takl opłacalny. Czytam sobie zasady najmu i wydaje się to korzystne, jednak jak jest rzeczywisćie? Czy ktos moze wynajmował samochód?
  • Odpowiedz

czejen

2026-02-25, 12:49:52
Użytkownik
Zerknij sobie do Masterlease - maja obecnie najwiekszy wybór samochodów na wynajem. Sam zastanawiam się nad wynajmem długoterminowym. Chętnie sobie poczytam, czy ktos moze wynajmował u nich samochód oraz ma jakieś doświadczenia ze zdaniem auta. Jak to wygląda i czy trzeba płacić za uszkodzenia.
  • Odpowiedz

januszk

2026-02-26, 14:09:17
Użytkownik
Wszystko zależy od tego co będzie w umowie. Czy przypadkiem nie masz klauzuli, że ma wrócić w stanie niepogorszonym ponad zużycie wynikające z normalnej eksploatacji? Nie powinni się czepiać niczego ponad normatywnego niż normalne użytkowanie samochodu. Wiadomo, ze auto nie będzie wyglądało tak samo po 2 latach najmu.
  • Odpowiedz

czejen

2026-02-27, 07:51:17
Użytkownik
Oddawałem w przeszłości auto po wynajmie długoterminowym i za podobne zużycie nie policzyli mnie nic. Brałem pod uwagę wykup poprzedniego, bo dobrze mi sie nim jeździło, w końcu jednak uznałęm, ze wezmę coś nowszego. Na plus na pewno minimum formlaności, wszystko w jednej racie ( ubezpieczenie, serwis), czyli zero niespodzianek czy dodatkowych kosztów, jak przy leasingu.
  • Odpowiedz

azet

2026-03-02, 08:46:01
Użytkownik
Niestety ale na razie nie mogę sobie pozwolić na kupno za gotówkę. Tak więc w grę wchodzą jedynie najem albo leasing, szczególnie, ze robię to na firmę.
  • Odpowiedz

januszk

2026-03-02, 09:50:38
Użytkownik
W przypadku najmu możesz sobie łatwo przekalkulować miesięczne koszty. Wejdź sobie na stronę masterlease i możesz tam zorientować się ile będzie kosztowała rata miesięczna danego samochodu. Możęsz sobie też łatwiej rozplanować koszty, bo nie dochodzą tutaj żadne koszty dodatkowe jak w leasingu. Wszystko jest w jednej racie, opony, ubezpieczenie itp.
  • Odpowiedz

azet

2026-03-04, 12:03:05
Użytkownik
No dobra a jak z opłacalnością względem leasingu?
  • Odpowiedz

czejen

2026-03-04, 13:33:53
Użytkownik
Bardzo podobnie, szczególnie jeśli bierzesz auto z działu premium. Najem ma moim zdaniem jednak tak jak wczesniej opisałem kilka niezaprzeczalnych zalet w stosunku do leasingu. Ja jestem bardzo wygodnicki, nie lubie myslec o tym co zrobie z autem jak skonczy sie leasing, jak skończy się gwarancja, czy auto zacznie sie sypac czy nie. Czy musze uważać przy dynamicznej jeździe, bo jak będę katował auto to silnik szybciej sie rozleci. Auto ma byc sprawne przez 3 lata, pozniej je oddaje i nie mam problemu.
  • Odpowiedz

azet

2026-03-05, 12:48:56
Użytkownik
Widzę, ze nie jestem w temacie .Czy nie ma obecnie możliwosci wykupienia auta z leasingu do majątku prywatnego?
  • Odpowiedz

czejen

2026-03-05, 13:22:53
Użytkownik
Patrząc na założenia Nowego Ładu to wykup za 1% na osobę prywatna, odczekanie pół roku i sprzedaż spowoduje zapłatę vatu od wartości auta + dochodowy, wiec naprawdę poważne kwoty. Ogółnie możliwość jest, ale jak sam widzisz nie jest to już tak opłacalne jak w przeszłości. Tak więc wiele osob przerzuca się na najem.
  • Odpowiedz

januszk

2026-03-06, 08:08:40
Użytkownik
Dokładnie tak jest, z tego też powodu jeśli chcesz jeździć regularnie w miarę nowym autem bardziej opłaca się wynajem niż leasing.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa