Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Vw T4 sprężarka potrzebna po smutnej przygodzie

2 Odpowiedzi, 3591 Wyświetleń

Paweł

2006-06-26, 14:05:20
Nowy użytkownik
Witam wszystkich. Pisze pierwszy raz na tym forum.
Mialem niemiła przygode przez moja klimatyzację a własciwie sprezarke. Wracalem z Holandii przy 30 stopniach i po jakich 50 minutach klima przestala dzialac. Wylaczylem ja kilka minut po tym fakcie potem jeszcze wlaczylem kilka razy , ale dalej nic nie chlodzilo. Po zatrzymaniu sie na tankowanie ( po jakich 3 godzinach ). Po zatankowaniu odpaliłem samochod, a tu swieci sie kontrolka ladowania i nie ma wspomagania. Po krotkich ogledzinach okazalo sie ze pasek klinowy pekł. Przyczyna: zatarta sprezarka klimatyzacji. Jak jechalem bylo OK prawdopodobbnie pasek sie slizgal po rolce i bylo OK, ale jak sie zatrzymalem wysoka temp. rolki zrobila swoje choc na pasku nie bylo sladów przytopienia. Najgorsze, ze to byla niedziela wieczór w srodku niemiec, a pasek do mojego samochodu raczej latwy do kupienia nie jest. Podsumowujac miałem wymuszony postój kilkanaście godzin. Co bylo/mogło być przyczyna zatarcia sie sprezarki? Co zrobic, zeby uniknac tego w przyszlosci?
No i teraz szukam mocno sprezarki Sandon model SD7H15. Ma moze ktoś uzywkę? Szukalem m.in. na Allegro, ale bez rezultatu. Z tego co wyszukalem to spreazarki o takim oznaczeniu byly rowniez w renault Safrane i Laguna. Czy bedzie to taka sama sprezarka czy moze sie bedzie roznic sprzeglem lub tyłem?
Mam nadzieje ze to nie za duza ilosc pytan na pierwszy raz.
Pozdrawiam z goracego Olsztyna
Pawel
  • Odpowiedz

Klimek

2006-06-26, 17:50:50
Użytkownik
Zawsze w trasie takie cyrki musza sie dziac... ;( Raczej jest to nie do przewidzenia... Trzeba robic raz na dwa lata przeglad klimy w rzetelnej i uczciwej firmie i juz.. Po ilus tam latach mozna wymienic olej w sprezarce. Radze ci znalezc nowa sprezarke bo z uzywkami to roznie... Pozdro.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa